anunci patrocinat

L’Ajuntament de l’Hospitalet continua apostant pel seu Districte Cultural amb la compra de dues naus industrials a la Sareb per un import de gairebé cinc milions d’euros.

Els immobles estan ubicats al polígon de la carretera del Mig, entre els barris de Sant Josep i Bellvitge. Amb una superfície total de 6.500 metres quadrats i 925 metres quadrats, respectivament, el consistori preveu dedicar aquests terrenys a activitats culturals, amb l’objectiu de dinamitzar el Districte Cultural, un projecte estratègic de ciutat que té la cultura com a motor de transformació i de creixement social i econòmic.

Al Districte Cultural hi ha estudis d’artistes i creatius, locals d’assaig i de música en viu, galeria d’art, espai de producció audiovisual, estudis de disseny, arquitectura i publicitat, tallers de disseny de moda i joies, etc. La majoria estan instal·lats en espais industrials en desús i antics tallers dels barris i cobreixen diferents fases de la cadena de producció cultural: formació, creació, producció, difusió i distribució.

Al maig de 2017 es va aprovar la corresponent modificació de el Pla General Metropolità (PGM) per a l’ampliació d’usos en aquestes zones industrials, transformant-les en zones d’activitat econòmica i de la indústria cultural.