anunci patrocinat

Si bé el futur del mercat immobiliari depèn, en gran part, de com evolucioni la crisi sanitària i la situació econòmica, les xifres de l’activitat del sector durant els últims mesos reflecteixen un panorama positiu per a la seva reactivació. Segons les dades ofertes pel Consell General de Notariat, al mes de juliol la compravenda d’habitatge es va situar en 48.586 transaccions, amb una caiguda interanual de només 5%, una xifra bastant raonable en comparació amb les caigudes interanuals que es van registrar a ‘abril (71,3%), maig (53,4%) o juny (20,9%). Així, el juliol es consolida, fins a la data, com el mes amb major nombre de transaccions de compravenda d’habitatge de l’any 2020, mantenint la tendència de creixement que s’ha anat registrant des de l’abril, mes en què l’activitat es va veure dràsticament alentida pel període de confinament.

Moltes de les persones que havien paralitzat la compra d’un immoble per l’estat d’alarma han reprès la seva activitat, i a aquest grup d’interessats, s’uneixen també ara aquells que busquen un habitatge de reposició que respongui a les seves noves demandes i necessitats o els que , aprofitant les atractives condicions de finançament, s’han interessat per la compra d’un habitatge en substitució de lloguer o l’adquisició d’una segona residència.

Els experts d’Institut de Valoracions han analitzat com ha influït l’arribada de la pandèmia en l’evolució i comportament de el sector, llançant llum sobre alguns factors que podrien impulsar l’activitat immobiliària aquesta tardor:

Cerca d’habitatges de reposició: amb els canvis en l’estil de vida i hàbits que ha ocasionat l’arribada de la pandèmia, moltes famílies es troben ara a la recerca d’un immoble que substitueixi el seu habitatge actual i que s’adeqüi més a les seves necessitats , com poden ser espais més amplis o exteriors, més lluminositat … Influeix també la nova concepció d’habitatge que es té actualment, la qual ha deixat de ser un lloc on dormir per ser un lloc on es passa molt de temps teletreballant, formant-se … sobretot , tenint en compte la incertesa sobre la durada de la situació actual i les mesures i restriccions que pugui comportar.

Espanya com a destí pel turisme de salut: amb l’arribada de la pandèmia i després del període de confinament, ha cobrat importància la cura de la salut física, mental i el benestar en general. En aquest sentit, el turisme de salut es presenta per molts com una gran opció per recuperar forces, desconnectar i descansar. Aquest tipus de turisme obre una possible via per al creixement del sector immobiliari, tenint en compte que podria impulsar la compra de segones residències en entorns naturals i rurals, o el lloguer de pisos a zones estratègiques per poder gaudir d’aquest turisme que ofereix bones opcions per a tot l’any.

Condicions de finançament que incentivin la inversió: el mes de setembre ha tancat amb una nova baixada de l’euríbor, el que planteja una bona oportunitat per a tots aquells interessats en demanar una hipoteca per a la compra d’un habitatge. A aquest factor s’afegeixen les condicions de finançament favorables que ofereixen en l’actualitat els bancs, interessats per augmentar el nombre d’operacions i la millora dels seus marges, com poden ser l’eliminació de comissions, condicions flexibles de contractació o interessos atractius.

El clima, les costes i la natura, un factor a favor: les bones condicions climatològiques d’Espanya, les seves llargues costes i els seus enclavaments naturals i rurals són un factor clau per a la reactivació del sector immobiliari. Les zones amb major potencial de costa i naturalesa són punts de gran interès tant per a la inversió en segon habitatge com per a la inversió estrangera. No obstant això, el comportament d’aquests públics, pel que fa a la compravenda d’habitatge, dependrà de com evolucioni la situació sanitària a nivell global i les restriccions que hi pugui haver per viatjar entre països.

Noves eines, noves facilitats: les noves startups Proptech i els serveis digitals ofereixen als diferents players de el sector més facilitats per realitzar transaccions i operacions de forma més còmoda, àgil i eficient. Aquest és un factor que tindrà també un paper important en el procés de creixement de la rajola. La possibilitat de visitar habitatges a distància mitjançant tours virtuals i realitat virtual o la gestió d’immobles sense contacte físic són només algunes de les possibilitats que s’obren gràcies a la digitalització de el sector.

info de Fotocasa