anunci patrocinat

El govern prepara un Pla d’Inversió i Reformes a desenvolupar en els propers anys, amb l’objectiu d ‘”impulsar una recuperació econòmica ràpida, sòlida i inclusiva, després de la crisi”, segons va anunciar el ministre de Transports, Mobilitat i Agenda Urbana, José Luis Ábalos.

Aquest pla de recuperació combinarà “objectius de llarg termini, com és el canvi de model econòmic cap a un altre més sostenible, juntament amb actuacions de xoc, de curt termini, per augmentar l’activitat i la creació d’ocupació. Tot això alineat amb els objectius de política econòmica de la UE i el Pla de Recuperació Europeu “, ha detallat Ábalos durant la seva compareixença al Senat.

El ministre va anunciar el pla de recuperació que prepara el govern després que el cap de l’Executiu, Pedro Sánchez, avancés que Espanya presentarà a Brussel·les un pla de recuperació “sense precedents” per reactivar l’economia i reconstruir el teixit productiu de país per tal de canalitzar els 140.000 milions que el pla europeu de recuperació reserva per a Espanya.

Habitatge, logística, mobilitat i infraestructures

Pel que fa al Ministeri de Transports fa, ha indicat que tindrà un destacat paper en el pla ja que aportarà quatre blocs de mesures per contribuir a la recuperació. Es tracta d’iniciatives relacionades amb l’habitatge, la logística, la mobilitat, i la seguretat i la conservació d’infraestructures.

En concret, prepara un pla de xoc sobre seguretat i conservació d’infraestructures i un altre pla de xoc sobre “mobilitat sostenible en els entorns urbans”.

A més han inclòs en el pla de recuperació mesures de promoció d’habitatges de lloguer accessibles i un programa d’eficiència energètica en l’edificació. Pel que fa a el programa d’habitatges de lloguer, ha indicat que treballa amb el sector privat per a conformar un parc públic de pisos en renda mitjançant sistemes de cessió de drets o concessions administratives de sòl públic, “començant amb aquells de l’Administració General de l’Estat”.

El Departament d’Ábalos també contribuirà a el pla nacional amb un programa d ‘”impuls a la digitalització i sostenibilitat de la cadena logística per al transport i distribució de mercaderies”.