anunci patrocinat

El terreny de la històrica fàbrica de Gallina Blanca a Sant Joan Despí (Barcelona), clausurada el 2019, acollirà la seu corporativa de la seva matriu, el grup Agrolimen, a més de 400 habitatges, un hotel i una zona comercial. El consistori català, on el PSC té majoria absoluta, ha aprovat recentment el planejament inicial de la transformació urbanística d’aquest sòl. El desenvolupament de l’operació necessitarà al voltant de 150 milions d’euros d’inversió, segons fonts municipals. La construcció afecta 45 hectàrees de l’antiga planta i comportarà que Agrolimen traslladi prop de 500 empleats de GB Foods i Affinity Petcare des de l’Hospitalet a Sant Joan Despí en cinc anys.

El pla preveu la construcció de 413 nous habitatges, dels quals 184 seran de protecció oficial; mentre que es destinen 45.000 metres quadrats a oficines, activitat comercial i hotelera. Per fer possible el projecte es dona entrada a nous inversors i operadors. La implantació d’aquesta activitat econòmica generarà al voltant d’un miler de llocs de treball, segons el consistori.

Agroalimen

Agrolimen té vinculació amb aquesta localitat (que es troba a 15 quilòmetres del centre de Barcelona) des del 1954, quan hi va obrir una primera planta industrial. Gallina Blanca, empresa de la família Carulla, va néixer el 1937 lligada a les pastilles de brou que des de la dècada dels cinquanta canviarien el nom pel d’Avecrem. L’any passat van tancar la fàbrica després de més de 60 anys i van traslladar la producció a Osca. Ara, mig miler d’empleats del grup tornaran a Catalunya. Agrolimen és matriu de GB Foods (amb marques com Gallina Blanca, El Pavo Yatekomo i gammes pròpies en mercats com Itàlia, Alemanya, Bèlgica o França) i en el segment de menjars per a mascotes compta amb Affinity (Advance i Última). “És una molt bona notícia que el grup d’empreses a què pertany Gallina Blanca hagi decidit instal·lar-se a Sant Joan Despí. Gallina Blanca i el brou Avecrem formen part de la nostra memòria col·lectiva. Ara mirem al futur, sobretot pensant en la gent jove, atès que es crearan llocs de treballs qualificats i habitatge a preu assequible “, assegura Antoni Poveda, alcalde de la localitat.