anunci patrocinat

L’Associació Professional d’Experts Immobiliaris (APEI) constata que els preus de l’habitatge a Espanya s’estan mantenint i preveu la recuperació de el sector immobiliari per a finals de l’estiu si els bancs mantenen la concessió d’hipoteques.

En una nota, l’associació, que compta amb una xarxa de 1.300 agències a tot Espanya, valora el retorn a l’activitat “amb prudència” i explica que en els primers dies s’ha observat que els preus de l’habitatge es mantenen, ja que “el mercat no està saturat de producte i el venedor, en general, no ha pujat el preu, fins i tot es donen alguns descensos raonables per ajustar-se als preus de mercat”.

Per la seva banda, el comprador “mostra curiositat i interès, però necessita més seguretat sobre el què passarà en el treball i l’economia”, explica APEI, que insisteix en la necessitat que tant professionals com a clients compleixin totes les mesures de protecció i seguretat exigides en el moment de les visites.

Els experts immobiliaris estimen que la recuperació del sector no arribarà abans de final d’estiu i mostren la seva preocupació sobre la reacció de les entitats financeres davant l’impacte econòmic generat per la crisi sanitària del Covid-19.

“Tenim por que els bancs limitin la concessió d’hipoteques i que incrementin els requisits per als préstecs”. El president de APEI, Óscar Martínez, alerta que “aquesta situació provocaria una aturada definitiva en les vendes i en la recuperació de el sector”.

Una altra de les reaccions observades des d’APEI a través de la seva xarxa d’agències és que “hi ha molta curiositat pels pisos amb terrassa, els àtics i les finques rústiques. En qualsevol cas, Martínez explica que les operacions van” molt a poc a poc “i creu que “la recuperació serà arribar a final de l’estiu.

“El que vol comprar necessita confiança, saber el què passarà amb les empreses i els llocs de treball. Per fer moviments el comprador necessita perdre la por”, ha assenyalat

AUGMENTA LA DEMANDA DE LLOGUER

De la mateixa manera, Martínez indica que l’impacte del Covid-19 en el lloguer s’ha traduït “en una demanda que continua augmentant i uns preus que no baixen perquè la demanda és molt superior a l’oferta”, una alça ja prevista anteriorment.

Un altre dels aspectes que ha afavorit la crisi sanitària és que lloguers vacances s’hagin derivat cap als lloguers ordinaris.

“La rendibilitat del lloguer residencial és més baixa que la de vacances. No obstant això, és una tendència que observem”, ha apuntat.