anunci patrocinat

Asval aposta per les ajudes públiques per frenar les ocupacions i els desnonaments. El president de l’Associació de Propietaris d’Habitatges en Lloguer (Asval), Joan Clos, ha assegurat que cal una política d’habitatge “amb fons públics similars als que existeixen en altres països europeus que garanteixin el pagament de la renda de lloguer a els col·lectius més vulnerables “.

El directiu ha recordat la proposta de l’organització de crear un fons d’ajudes de 700 milions d’euros que permeti reduir l’esforç de les famílies vulnerables a l’hora de pagar el lloguer. A més, segons Clos, aquests ajuts “impulsarien la col·laboració publicoprivada” i animaria als operadors privats a construir habitatge públic i ha reclamat que l’administració pública no traslladi la responsabilitat de garantir l’accés a l’habitatge a el sector privat.

El president de l’associació també ha assegurat que “cal comptar amb el sector privat” tot i que ha alertat que “cal generar confiança entre el sector públic i privat que a hores d’ara no existeix, està trencada”.