anunci patrocinat

A causa de la situació de confinament que hem viscut, s’han generat noves necessitats, entre elles ens trobem l’increment de la demanda d’habitatges amb major nombre de metres quadrats.

Segons dades dels registradors de la propietat, el 20,4% dels habitatges que es van vendre en el tercer trimestre del l’any van ser unifamiliars, mentre que la resta van ser pisos.

Dades que sorprenen ja que la venda d’habitatges unifamiliars mai abans havia suposat una de cada cinc transaccions a Espanya registrant així el seu màxim històric. Per exemple, a l’estiu de 2012 suposaven un 15%, mentre que el 2019 van protagonitzar el 19,1% de les operacions de compravenda.

Pel que fa a el trimestre precedent s’ha registrat un increment en el pes de compravendes d’habitatge unifamiliar de 1,94 punts percentuals augmentant així l’interès dels compradors per canviar d’habitatge.

Les dades per CCAA, mostren que les cinc que lideren les vendes d’habitatges unifamiliars durant el 3r trimestre són Castella-la Manxa, Extremadura, Castella i Lleó, Comunitat Valenciana i Andalusia, mentre que el País Basc és la regió amb menor nombre de transaccions.

En concret, una de cada tres habitatges venuts a Castella-la Manxa han estat unifamiliars, mentre que a Extremadura han suposat gairebé un 28% i a Castella i Lleó, un 26,5%. La segueixen Comunitat Valenciana, amb un 23,7%, i Andalusia, amb un 22,6%. Per sobre de la mitjana nacional també estan Múrcia i Navarra (20,8% en els dos casos).

A l’altre costat de la taula hi ha el País Basc, amb només un 5% de les transaccions d’habitatges durant el tercer trimestre. Astúries, la Rioja i Madrid també estan per sota de la mitjana, amb menys d’un 15% sobre el total.

Creix la grandària mitjana dels habitatges venuts

Segons les dades del Registre, “la superfície mitjana de s’ha incrementat novament (0,8%), registrant el seu màxim amb 101,7 m2 per al conjunt d’habitatge. En habitatge nou lliure la superfície mitjana transferida s’ha elevat als 110,2 m2, pròxim al màxim històric del segon trimestre (110,4 m2). Per la seva banda, l’habitatge usat va aconseguir una superfície mitjana de 100,25 m2, que també suposa el seu major registre de la sèrie històrica. En conseqüència, s’està produint una generalització de el creixement de la superfície mitjana transferida.

Castella-la Manxa lidera el rànquing nacional, amb una grandària mitjana de més de 126 m2 (incloent habitatge nou lliure, habitatge nou protegit i usada) seguida per Extremadura amb (116 m2) i Castella i Lleó (109 m2). Entre les comunitats amb els immobles de menor grandària estan Astúries, Canàries i el País Basc, amb menys de 90 m2.