anunci patrocinat

L’Ajuntament de Barcelona ha anunciat que no cobrarà les quotes dels lloguers o les hipoteques dels pisos i locals comercials que gestiona l’Institut Municipal de l’Habitatge i la Rehabilitació (Imhab) en els propers quatre mesos.

D’aquesta manera l’ajuntament amplia 4 mesos la moratòria en el pagament de les quotes dels lloguers, que no hauran de pagar fins a finals d’agost. En un comunicat s’ha detallat que no es cobraran les quotes de lloguer ni tampoc les hipoteques dels pisos de promoció pública en propietat del parc públic durant els mesos d’abril, maig, juny i juliol.

A més, a partir del mes d’agost, un cop superada aquesta primera fase d’excepcionalitat per la crisi de l’Covid-19, el IMHAB rebaixarà l’import de les quotes que sigui necessari per adaptar-les a les noves condicions econòmiques de cada família usuària, segons informa el consistori.

Els inquilins d’aquests habitatges VPO no hauran de realitzar cap sol·licitud prèvia per a beneficiar-se d’aquesta moratòria a excepció de la gent gran, ja que “al tenir garantida la pensió, no pot caure en situació de vulnerabilitat” que es preveu per a aquesta mesura.

El passat 24 de març, el consistori barceloní va anunciar que les 8.748 unitats del seu parc d’habitatges socials podrien pagar el lloguer dels següents tres mesos durant un any i mig de forma prorratejada.

L’Ajuntament de Barcelona manté també les ajudes per a les famílies que viuen en pisos de la Borsa de Lloguer de Barcelona. Actualment hi ha llogats a través de la Borsa de Lloguer de Barcelona 891 habitatges. Els llogaters d’aquest programa que pateixin una reducció dels seus ingressos arran de la crisi de la COVID-19, ho hauran de comunicar a l’IMHAB, que activarà ajudes perquè puguin pagar els seus lloguers. Els propietaris dels pisos cedits a la Borsa de Lloguer no notaran cap canvi, ja que continuaran rebent les mateixes rendes pels seus lloguers que reben en l’actualitat.

Per poder afrontar aquest paquet de mesures, l’Ajuntament ja va anunciar que ha habilitat una partida extraordinària de 3,5 milions d’euros en el pressupost municipal, ampliable fins a 5,5 milions.