anunci patrocinat

L’Ajuntament de Barcelona ha presentat aquest dilluns un conveni de col·laboració amb diverses entitats representatives en la gestió de l’habitatge social i cooperativa per impulsar promocions de lloguer i cohabitatge en solars i edificis pendents de rehabilitació de propietat municipal.

L’objectiu d’aquesta iniciativa és agilitzar la construcció d’habitatge públic a la ciutat i elevar el parc municipal d’habitatge públic amb la promoció de 1.000 pisos durant els propers anys.

Per a això, es signarà un conveni en els pròxims dies, després de la seva aprovació en ple, per a la construcció i rehabilitació d’aquests habitatges en què podran viure unes 3.000 persones. Del total d’habitatges planificades, el 40% seran en règim de cohabitatge i el 60% en règim de lloguer impulsat per fundacions o cooperatives, mentre que les plantes baixes dels edificis es destinarien a equipaments municipals.

Segons informa l’Ajuntament de Barcelona, ​​del 60% dels pisos de lloguer es reservarà un terç per als joves i un 5% per a persones amb discapacitat intel·lectual. En els habitatges en règim de cessió d’ús s’inclouen iniciatives de cohabitatge sènior i de cohabitatge per a persones amb discapacitat.

En el moment de la signatura se cediran 13 solars i tres edificis per promoure 419 pisos destinats a les entitats perquè proposin quins projectes es podran desenvolupar. Els sòls i immobles es reparteixen entre Ciutat Vella, Sants-Montjuïc, Sarrià-Sant Gervasi, Sant Martí i el barri de Gràcia.