anunci patrocinat

L’Ajuntament de Barcelona ha imposat 32 multes a plataformes d’anuncis d’habitatge i als seus administradors per no incloure l’índex de referència de preu de lloguer, tal com marca la llei que regula els lloguers de la Generalitat.

Així ho ha anunciat la regidora d’habitatge, Lucia Martín, que ha recordat que la normativa de contenció de rendes estableix l’obligatorietat de fer constar l’índex de referència de preus de lloguer i l’import de la renda del contracte anterior a la publicitat del lloguer d’habitatge.

En concret, l’Ajuntament ha detectat 16 anuncis d’habitatges que incomplien l’obligació de fer constar les rendes de referència i anteriors. Per cada un ha obert dos expedients (un a les empreses immobiliàries administradores i un altre a l’anunciant) que en total poden sumar un import de 96.000 euros.

Les sancions imposades són lleus, amb import mínim de 3.000 euros, i, d’aquests 16 anuncis, 10 corresponen a ofertes publicades a el portal Idealista, cinc eren de Fotocasa, mentre l’últim correspon a Habitaclia; i entre les empreses immobiliàries administradores figuren organitzacions com Engel & Volkers, Don Piso o Núñez i Navarro.

D’altra banda, en tres dels 16 casos les immobiliàries administradores han acceptat i reconegut la infracció i han pagat la sanció, mentre que la resta d’expedients segueixen oberts i en tràmit, ja sigui a l’espera de rebre o resoldre les primeres al·legacions o bé en fase de proposta de resolució.