anunci patrocinat

L’ajuntament barceloní ha iniciat el procés de licitació per a la construcció de 238 habitatges públics a l’entorn de la plaça de les Glòries, dins de la seva estratègia de rehabilitació de l’entorn. El projecte suposarà una inversió de 41,6 milions d’euros, segons un comunicat del consistori.

L’ajuntament adjudicarà les obres durant els propers sis mesos perquè els treballs de construcció puguin iniciar-se en el quart trimestre del l’any. La promoció està formada per quatre edificis en un únic conjunt, que acollirà un total de 238 habitatges, dels quals 125 seran de lloguer protegit i 113 de drets de superfície.

L’actiu comptarà amb dos patis interiors entre els edificis per a l’ús veïnal. En un dels blocs, l’estructura serà de fusta i tots els edificis incorporaran mesures passives i un sistema de climatització centralitzada d’alta eficiència per a la reducció del consum energètic. A més, els immobles comptaran amb cobertes verdes, mecanismes de reaprofitament d’aigües grises i plaques fotovoltaiques a la coberta.

L’immoble s’ubicarà a l’illa delimitada per la Gran Via de les Corts Catalanes, la plaça de les Glòries i el carrer dels Encants Vells, i s’obrirà sobre el parc de la canopia Urbana i el mercat dels Encants.

Des de l’inici del seu mandat el 2015, el consistori liderat per Ada Colau ha sumat un total de 842 habitatges, molt lluny de les 4.000 que es van prometre en campanya electoral. La inversió en habitatge ha estat de setanta milions d’euros.

En l’anterior mandat, sota la lupa del gerent d’habitatge, Javier Burón, es van comprar un total de 702 pisos, mentre que en l’actual s’han afegit a parc públic 140 unitats, fet que suposa 26 edificis sencers.