anunci patrocinat

L’Ajuntament de la capital Catalana està imposant sancions als Apis i agències immobiliàries que publiquen anuncis en portals sense l’índex de referència de preus del lloguer que opera a Barcelona i municipis confrontants.

Els propietaris que vulguin anunciar els seus immobles a Catalunya hauran d’afegir l’índex de referència en els seus anuncis. Aquest índex va entrar en vigor al setembre de 2020 juntament amb la llei per limitar l’augment dels lloguers i habilitar el control de preus. Pel que el propietari o anunciant que vulgui publicar un immoble als portals ha d’introduir l’índex com dicta la norma fins que el Tribunal Constitucional dicti sentència sobre els recursos presentats. No publicar l’índex comporta multes.

Quan el propietari publiqui un habitatge haurà d’omplir els camps més comuns, m2, el nombre d’habitacions, característiques de l’immoble, i només si l’actiu està situat a Catalunya haurà d’afegir l’índex de referència en euros per metre quadrat.

Ja s’han obert expedients sancionadors a més d’una desena d’immobiliàries que no detallen l’índex de referència de preus de lloguer.

Aquestes multes, poden arribar fins als 9.000 euros i el consistori atorga 10 dies per presentar al·legacions o documents que justifiquin l’absència de la dada que la Generalitat de Catalunya obliga.