anunci patrocinat

Barcelona impulsa l’habitatge social. L’Ajuntament de la capital catalana ha obert el termini perquè fundacions i cooperatives presentin projectes d’habitatge social que es desenvoluparan en divuit solars i edificis municipals. Les entitats podran enviar les seves propostes fins al 28 de febrer.

Aquest procés s’emmarca en l’acord signat entre el consistori i diverses cooperatives i fundacions per ampliar el parc públic d’habitatges en mil pisos, segons ha informat l’Ajuntament de Barcelona en un comunicat.

En la primera fase, l’Ajuntament de Barcelona ha posat a disposició de les entitats participants quinze solars per construir habitatges i tres edificis per rehabilitar-los. Amb això, el consistori estima sumar 497 habitatges a parc públic. Es preveu que les obres arrenquin en el segon semestre de 2022 i estiguin finalitzades en 2024.

Dins de la seva estratègia per ampliar el parc d’habitatge públic, l’Ajuntament de Barcelona ha demanat un préstec al Banc Europeu d’Inversions (BEI) de 65 milions d’euros per a promoció d’habitatge social. El Consistori estima destinar els fons a la construcció de 490 pisos.

En el mandat passat, Ada Colau va aconseguir un préstec de 125 milions d’euros per a la construcció de 2.198 habitatges públics de lloguer. La ciutat compta amb un parc públic d’habitatge de 10.000 pisos i actualment té 2.000 habitatges en construcció.

Informació d’EjePrime