anunci patrocinat

Val, hem pres la decisió d’anar de lloguer. Fa temps que hi donem voltes i hem arribat a la conclusió que encara no estem preparats per comprar un pis, tot i que ens agradaria. La decisió no ha estat gens fàcil i el que tenim per davant sembla que tampoc ho serà.

Busquem un pis maco, sense mobles, no gaire gran -no ens cal encara-, sobretot que estigui ben situat i que no ens surti gaire car. Demanem massa? Aquest és el repte.

Agafem el plànol de la ciutat i definim, per començar, on no ens agradaria viure. Descartarem i triarem les zones que sí són del nostre interès. No sabem el temps que hi estarem però si hi estem a gust potser serà per força anys.

Ens adreçarem a les immobiliàries de la nostra confiança i procurarem visitar alguns immobles. Visitarem pel nostre compte els barris en diferents dies, entre setmana i també el cap de setmana, per observar el trànsit, els comerços i l’ambient a diferents hores del dia. Ens agradaria que fos un barri tranquil però que tingués tots els serveis: transport públic, col·legis i aparcament necessaris pel nostre dia a dia.

Ens assegurarem que el preu mig del barri és assumible per a la nostra economia i que el que ens demanen de lloguer mensual pels pisos que visitem s’ajusta als preus de la zona. Valorarem la comunitat de veïns i, si cal, demanarem una segona visita al nostre assessor i ens fixarem amb els detalls que en una primera visita ens podien haver passat per alt. Farem una llista de pros i contres dels pisos que més ens han agradat i prendrem una decisió sense presses, però sense perdre el temps; el mercat no ens esperarà.

En aquest punt ens informarem de les condicions del contracte de lloguer. la seva durada mínima, què cobreix exactament, l’import de la fiança i qui i com es farà càrrec de les possibles avaries o desperfectes en el cas de que n’hi hagi. Quan tinguem clara aquesta informació intentarem negociar el preu. Ens agradaria fer-hi una petita reforma? Consultarem també aquesta possibilitat i acordarem, si és una millora per l’habitatge, les condicions per escrit que ens pot oferir el propietari.

Revisarem el contracte de lloguer i el nostre assessor ens orientarà sobre els nostres drets i obligacions dins el marc de la LAU, Llei d’Arrendaments Urbans. Tinguem en compte que les lleis poden canviar sovint; els darrers canvis d’aquesta Llei són del 6 de març d’aquest any 2019, i els professionals del sector són els que n’estan al dia.

I un dubte que moltes vegades ens passa per alt, serà necessari que nosaltres, com a llogaters, tinguem una pòlissa d’assegurança que cobreixi els nostres bens i la nostra responsabilitat civil? Sí, assessorem-nos, ens hem d’assegurar que no quedem descoberts en aquest aspecte. Bona sort.

Finques Molas