anunci patrocinat

L’èxit de la iniciativa de vendre cases per 1 euro a Itàlia ha tingut repercussió internacional. Alguns països han decidit sumar-se a la iniciativa i la veritat és que aquesta “moda” també ha arribat a França, on alguns pobles ofereixen habitatges per un preu simbòlic.

És el cas de Roubaix, ciutat fronterera amb Bèlgica, on és possible comprar un habitatge per un preu simbòlic. Això és així si el comprador es compromet a renovar-los i si no vendre’ls durant cinc anys. L’objectiu, com passa a Itàlia, és revitalitzar aquestes petites comunitats a partir dels seus actius immobiliaris en desús o abandonats.

La iniciativa també ha conquerit Camp-du-Boult, un poble al cor de Normandia, on només viuen 388 persones. És un refugi ideal, en la tranquil·litat intacta de la natura, per als que volen descansar de el caos metropolità. Per atraure nous residents, les parcel·les es venen a 1 euro el metre quadrat (m2).

En l’actualitat, el 25% dels habitatges són propietat de britànics que les utilitzen únicament com cases de vacances. Per això, l’alcalde pretén repoblar el poble de forma permanent, i va posar en marxa aquest projecte, donant prioritat a les famílies amb nens.