anunci patrocinat

L’Executiu català, a través de l’Agència de l’Habitatge de Catalunya (AHC) i l’Agència Catalana de Consum (ACC) ha de verificar que els anuncis i els contractes d’habitatges de lloguer s’ajustin a la nova llei de contenció de rendes. Després d’una campanya informativa, la Generalitat ha assegurat que abans que finalitzi l’any realitzaran una sèrie d’inspeccions en diferents empreses per garantir el compliment total de la Llei.

La campanya impulsada per la Generalitat busca que es compleixi la Llei 11/2020 que limita els lloguers a preus màxims de referència o l’import de la renda anterior actualitzada en uns seixanta municipis declarats com a àrees de mercat d’habitatge tensionat. A més, també es verificarà l’aplicació de la llei 17/2019 aprovada l’any passat, per la qual l’índex de referència de preus de lloguer ha d’aparèixer en les ofertes i els contractes.

La Generalitat ha enviat un comunicat als col·legis de professionals d’API i als col·legis d’administradors de finques de Barcelona, ​​Girona, Lleida i Tarragona, on se’ls demana que informin als seus col·legiats de l’obligatorietat de complir la llei d’habitatge. Des de l’Executiu català també s’ha enviat un comunicat als principals portals immobiliaris.

 La norma, que va entrar en vigor el setembre passat, congela i baixa els preus dels lloguers en seixanta de municipis catalans que tenen més de 20.000 habitants, encara que la rehabilitació d’habitatges i les obres de millora en els immobles també permetrà incrementar les rendes del  lloguer.

La mesura es va aprovar al Parlament català el passat 9 setembre amb el vot a favor de Junts per Catalunya (JxCat), Esquerra Republicana de Catalunya (ERC), Catalunya en Comú Podem i Candidatura d’Unitat Popular (CUP). Encara Ciutadans i el Partit Popular (PP), al costat de l’Associació de Propietaris d’Habitatge en Lloguer (Asval), han anunciat que portaran la Llei a l’Tribunal Constitucional, assegurant que el Govern autonòmic no té competències per aplicar la reforma.

Info de Eje Prime