anunci patrocinat

La Generalitat ha aprovat un decret llei que reglamenta els allotjaments amb espais públics compartits, és a dir el cohousing. La normativa exigeix ​​que els pisos tinguin un mínim de 24 metres quadrats que incloguin sala d’estar, cuina, bany i una habitació. A més, hauran de tenir accés a una o diverses zones comuns que permetin assolir els 36 metres quadrats que s’exigeixen com a mínim d’habitabilitat.

Aquests espais poden ser una zona de treball o per rentar la roba, entre d’altres, i dependran de cada promotor. Aquesta nova tipologia d’habitatges haurà de ser de lloguer i, segons el conseller de Territori i Sostenibilitat, Damià Calvet, està pensada per a joves, treballadors de pas o gent gran “que ja no necessiten molt espai”.

La Generalitat preveu que aquests pisos siguin ocupats per joves, treballadors de pas o gent gran

Calvet ha explicat que aquests espais pretenen “facilitar l’accés a l’habitatge de lloguer en tots els seus nivells” i donar resposta a un nou tipus de demanda que hi ha al mercat. Aquestes minihabitatges podran ser promogudes tant per l’administració pública com per empreses privades.

 Calvet assegura que aquest tipus d’actius residencials tindran cèdula d’habitabilitat i no podran estar buits. A més, es podran aixecar tant en sòl residencial com destinat a equipaments. D’altra banda, el decret llei també ha actualitzat el preu de venda i la renda màxima dels habitatges de protecció oficial, que dataven de 2009.