anunci patrocinat

L’estat d’alarma i el confinament ha canviat els nostres hàbits quotidians en pocs mesos. Al març vam passar de traslladar-nos de casa a l’oficina cada matí a haver de treballar, viure en fins i tot fer esport a la nostra llar.

Aquestes noves circumstàncies han canviat la nostra idea de ‘casa’, concebuda anteriorment com un espai en el qual tornar després d’un dia de treball. Els nostres habitatges de sobte s’han convertit en un lloc on treballar, estudiar, fer esport, aclarir i, en general, viure.

Donats els canvis en la nostra rutina, alguns espais dels nostres pisos estan sent cada vegada més importants per dur a terme les nostres tasques quotidianes sense haver de sortir necessàriament. A continuació, una llista dels canvis més rellevants que caldrà tenir en compte a l’hora de llogar o comprar un habitatge en temps de coronavirus:

El rebedor es converteix en espai de sanejament. Donades les mesures higièniques per prevenir els contagis, el rebedor, que havia estat anul·lat en les cases modernes perquè es considerava ‘obsolet’, torna a ser necessari per descalçar abans d’entrar a casa.

La pandèmia ens ha portat a la importació de la tradició nòrdica de treure’s el calçat de carrer abans d’entrar a l’habitatge per portar sabatilles d’ús exclusiu per a la llar. Sovint serà comú facilitar calçat de casa quan tinguem visites, per poder-se moure amb llibertat i seguretat per tots els espais.

Així mateix, és imprescindible comptar amb un penjador per penjar abrics i bosses, objectes que, en definitiva, han estat en estret contacte amb l’exterior. L’ideal seria també tenir un petit lavabo on poder rentar-se les mans abans d’entrar a l’habitatge.

El despatx és indispensable en qualsevol casa. Amb el teletreball, la necessitat de tenir un espai on poder concentrar-se sense distraccions s’ha convertit en una necessitat per a tota la població. En els despatxos es treballarà i estudiarà, en el cas que visquin estudiants a la llar. Aquest espai és imprescindible també per poder desconnectar de les obligacions un cop s’acabi la jornada, ja que treballar i viure en el mateix lloc pot provocar estrès.

Si els gimnasos tanquen, cal entrenar a casa. Practicar esport a l’aire lliure és una activitat que es podria evitar si les cases estiguessin equipades amb tot el necessari per entrenar-se amb total seguretat. Córrer o fer activitat física amb mascareta resulta incòmode, però sense la protecció necessària es corre el risc de contagiar-se. Per això, els nous habitatges hauran de tenir espais per poder entrenar amb seguretat, sense haver de portar mascaretes i amb totes les eines que necessitem.

Un cinema a casa. Quan el dia s’acaba, és important desconnectar amb altres activitats i oci. Per als cinèfils, tenir un saló ampli, amb sofàs còmodes i una pantalla gran serà un punt a favor per quedar-se a casa i gaudir d’una bona pel·lícula amb crispetes, sols o acompanyats dels que visquin en el mateix habitatge.

Balcons i terrasses ja no poden ser un luxe. Si es passa tant de temps a casa, tenir una sortida privada a l’exterior es converteix en una cosa necessària. A l’hora de comprar o llogar un habitatge, es tindrà en compte si compta amb un balcó, gran o petit, o una terrassa per poder “sortir sense sortir”.

Cuines més equipades. Durant el confinament, s’ha demostrat que cuinar (i menjar) ens calma. Al passar més temps a casa, la cuina es converteix en un espai que reuneix tota la família; a més, al no poder anar tantes vegades als restaurants, cuinarem nosaltres mateixos aquests plats que tant ens agraden.

Els grans esdeveniments de la història produeixen grans canvis que es veuen reflectits en els aspectes de la vida quotidiana. Les cases van canviant, així com canviem nosaltres, i s’adapten a la nostra ‘nova normalitat’.