anunci patrocinat

Molt més sostenibles, energèticament eficients i amb baixos costos de manteniment. Així seran els nous projectes residencials resultants després de la pandèmia provocada per la covid-19. En els últims anys, aquesta aposta pel green real estate estava en augment, però, sens dubte, la construcció d’obra nova respectuosa amb el medi ambient i la naturalesa accelerarà en els pròxims mesos, segons pronostica FIABCI Espanya.

“Els nous projectes residencials es fonamentaran en la sostenibilitat i la confortabilitat: es valorarà cada vegada més la construcció respectuosa amb el medi ambient i energèticament eficient”, apunta Mercedes Blanco, vicepresidenta primera de FIABCI Espanya. També preveu que augmentaran en valor “intangibles com la llum natural de l’habitatge, les vistes, l’amplitud de les estances i la proximitat dels serveis fonamentals”.

En aquest sentit, Blanco resumeix que “ara valorem més que mai sentir-nos en la nostra llar tal com volem ser”. Al respecte, les terrasses i àmplies o els espais on poder teletreballar de forma còmoda han passat a ser prioritat en les necessitats i desitjos dels espanyols. A més, l’optimització dels costos de manteniment dels habitatges i els espais comuns dels edificis seran claus.

La comunitat: més enllà de la reunió de veïns

Una altra de les pedres angulars de les noves construccions estarà en els espais comuns. L’anomenada zona comunitària tindrà molta més rellevància en les promocions d’obra nova. Els compradors demandaran i valoraran cada vegada més espais comuns atractius per al seu ús i gaudi. Piscines, pistes de tenis o gimnasos, àrees verdes àmplies en què poder mantenir la distància social, etc. La nova normalitat ja és aquí i l’immobiliari ha d’estar preparat per adaptar-se a ella i donar resposta a les necessitats dels seus clients. També en les noves construccions.