anunci patrocinat

La demanda d’immobles d’obra nova segueix en auge tot i la crisi i la reducció de l’oferta. Així ho demostra l’última Estadística Registral Immobiliària del Col·legi de Registradors. La corresponent al quart trimestre de 2020 reflecteix que la compravenda d’habitatges d’obra nova ha crescut més d’un 4% respecte a el mateix període de 2019. Una tendència similar a la que va seguir en el tercer trimestre. Llavors els actius a estrenar van registrar un augment interanual a la demanda de més del 7%.

Tal com indica aquest organisme, el més probable és que l’obra nova present durant els propers mesos un bon recorregut des del punt de vista de la compravenda. La raó és que són la tipologia d’immobles que més s’ajusta a les característiques demandades actualment. Excel·lents qualitats, més eficients, més gran i sensació d’espai, més habitacions, bona il·luminació, zones exteriors, extres com piscines, pistes esportives i zones infantils, garatges, trasters …

Aquesta tendència està provocant un transvasament de compradors d’actius de segona mà cap a l’obra nova, donant lloc a nous perfils demandants d’habitatge de nova construcció molt diferents al que estàvem acostumats. Anteriorment més enfocats a famílies de classe mitjana-alta. Un canvi que, fins i tot, també ha començat a percebre en el mercat de lloguer. Ha estat gràcies a l’auge de fórmules com el ‘build to rent’.

Solvia ha identificat alguns dels nous perfils interessats en habitatges de nova construcció:

Compradors que volen desconnectar de la seva feina

Gràcies a l’auge del teletreball, molts empleats veuen l’oportunitat de mudar-se als afores. O, fins i tot, a altres municipis o localitats allunyats del seu lloc de treball. Si han d’anar presencialment a l’oficina, serà de forma esporàdica.

Així, a diferència del que passava abans de la pandèmia, la ubicació de la seva empresa ja no els condiciona a l’hora de triar habitatge. Això els permetrà optar per un immoble d’obra nova molt més adaptat a les seves necessitats. En aquest podran dur a terme còmodament la seva jornada en remot i desconnectar la resta del dia.

Perfil més jove a la recerca del seu primer habitatge

L’obra nova, abans relegada a un públic més madur i de reposició, ha començat a despertar l’interès de parelles joves que busquen el primer immoble. L’avantatge que ara puguin teletreballar, sumat a el fet que aquests actius s’ubiquin en zones en procés de desenvolupament i expansió, ben comunicats, amb serveis i on els preus són molt més ajustats, estan ajudant a que vegin en els habitatges de nova construcció una llar assequible on emprendre una nova etapa de vida i crear una família.

Interessats en obra nova perquè fugen de les reformes

Molts dels nous compradors d’aquest tipus d’actius trien també aquesta opció per evitar l’ardu procés de fer obres en el seu propi immoble. O en un altre habitatge de segona mà. Arran del que ha passat, busquen unes determinades característiques habitacionals que fins ara no tenien, i les volen de forma immediata, d’aquí que l’obra nova sigui la seva principal opció.

Gent gran a la recerca d’enclavaments tranquils i amb zones exteriors segures

Aquest grup poblacional ha experimentat durant els últims mesos una situació excepcional que ha limitat enormement el seu temps i aficions fora de la llar. Així, el fet que els actius de nova construcció comptin amb unes qualitats renovades, zones comunes enjardinades i extres com piscines o espais comunitaris per fer exercici, els està portant a valorar seriosament la seva adquisició.

Més encara si tenim en compte que la gran majoria es troben situats en zones més tranquil·les, amb menor densitat de població i amb més accés a enclavaments naturals.

Immobles d’obra nova per a demandants de segones residències

El teletreball també està provocant que les segones habitatges siguin considerades com una segona llar en el qual passar gran part de l’any. I no només durant els caps de setmana o en vacances. Aquest canvi de percepció ha provocat que el criteri a l’hora de triar aquests immobles sigui molt més exigent. Ampliant el focus als actius de nova construcció gràcies a les excel·lents oportunitats que presenta ara aquest mercat en zones de costa.

Més inversors particulars en obra nova

El sector immobiliari sempre ha demostrat ser una excel·lent via d’inversió. Tot i que aquesta recerca de rendibilitat sempre ha estat molt lligada a la segona mà, ara, amb el creixement de la demanda d’obra nova i de el lloguer, l’inversor particular està veient aquest mercat com una estupenda oportunitat per obtenir beneficis.

Les millors zones per invertir seran els barris amb preus assequibles. Amb gran demanda de lloguer i bones comunicacions i serveis. És a dir: centres de negocis, zones universitàries, perifèria i ciutats dormitori.