anunci patrocinat

A causa de la crisis sanitària les necessitats habitacionals han canviat. I, arran del confinament, han sorgit altres prioritats a considerar a l’hora d’adquirir un nou immoble. Això, a part d’afectar la compra d’un habitatge habitual, també comprometrà la demanda de segones residències.

El bon funcionament del teletreball ha convertit les segones residències en una alternativa que ja no només és possible gaudir durant els caps de setmana o en vacances. Ara, gràcies al previsible increment de la implantació de la feina a distància durant la volta a la “nova normalitat”, aquest tipus d’immobles prendran més importància. Sobretot, aquest estiu, quan després de diversos mesos de quarantena els propietaris es desplacin a les seves segones residències a gaudir de el bon temps de l’època estival.

Aquest augment d’ús comportarà que els aspectes tradicionals que abans es tenien en compte a l’hora de valorar la seva adquisició es modifiquin, donant lloc a la necessitat de més espai, estades per treballar, lluminositat o extres. Els experts de Solvia analitzen els principals interessos i motivacions que marcaran, a partir d’ara, la recerca d’un segon habitatge.

Segones residències: de l’apartament a la platja al pis espaiós i amb una zona per treballar

Tradicionalment, les segones residències de costa solien ser petits immobles de no més de 50 m2 i una habitació. Ara, la prioritat estarà a disposar de més superfície, flexibilitat i, sobretot, estades obertes.

Aquestes no només aportaran major sensació d’amplitud. També incrementaran la lluminositat de l’habitatge i ajudaran a crear ambients més acollidors. Tant en el cas dels immobles de costa com a les cases situades en zones rurals, també es buscarà que incloguin estades que puguin adaptar-se com espai de treball, cambra de jocs o zona de relaxació.

Decoració a mida: la fi del “reciclatge” de mobles procedents del primer habitatge

Un dels principals errors d’estil de les segones residències és que el seu mobiliari i altres elements procedeixen del reciclatge de l’habitatge habitual o de donacions familiars. Així, el seu disseny prendrà personalitat pròpia. I el desemborsament en la seva decoració serà més gran, ja que l’objectiu és gaudir-les molt més temps.

Extres, com balcons, terrasses o jardins, molt necessaris també en la segona vivenda

Després de setmanes de confinament, els futurs compradors valoren molt més el fet de comptar amb estades a l’aire lliure (balcons, terrasses, patis, petits jardins …). Tenir aquest tipus d’extres d’habitatge suposa gaudir de múltiples avantatges. Possibilitat de fer, des de casa, exercici a l’aire lliure, plantar un petit hort, organitzar reunions familiars … Això també es traslladarà a les segones residències.

La llum natural com a font de benestar

La il·luminació natural, que anteriorment no era una prioritat absoluta a les segones residències, té una gran influència en la salut física i mental, pel seu paper protagonista en la regulació de gran part de les funcions vitals de l’organisme i les bones sensacions que aporta, fomentant la concentració a l’hora de treballar i aportant més energia per afrontar el dia. Per no parlar que una bona il·luminació permetrà obtenir el màxim rendiment de les hores de sol, en detriment de la despesa en electricitat de la llum artificial.

Preocupació per l’eficiència energètica i per l’aïllament acústic

Ara que passarà més temps en aquesta “segona llar”, l’estalvi i la disminució de la demanda energètica prendrà més protagonisme. Això ocasionarà que es reforci la importància de comptar amb solucions com electrodomèstics de baix consum, aïllament tèrmic, tecnologia intel·ligent amb sistemes de localització o programable … També creixerà la instal·lació de sistemes d’aïllament acústic. ¿L’objectiu? Garantir el major ambient de confort interior possible.

Aposta per materials que protegeixin de la contaminació

El tipus de material de construcció i la qualitat de la mateixa és un altre dels criteris que afectaran l’elecció d’un nou habitatge. El fet de romandre més temps a casa ha portat al fet que augmenti la preocupació per la contaminació en espais tancats, una consideració que també es veurà reflectida en les segones residències. Per això, ara més que mai es valorarà que un immoble estigui fabricat a força de materials naturals, lliures de tòxics i innocus. Així mateix, proliferarà l’ús de productes (arrebossats i pintures) capaços degradar olors i substàncies nocives per a la salut.