anunci patrocinat

Triar l’habitatge adequat és una decisió molt important que no sempre és una tasca senzilla. Per facilitar aquesta cerca és d’ajuda tenir un pla d’acció amb uns passos ben establerts.

Primer de tot cal saber quin habitatge es busca. Sembla obvi, però no ho és tant. Fer un llistat amb les característiques que es busca va molt bé per destriar: ubicació, tipologia de l’habitatge, nombre d’habitacions, terrassa, garatge, nou, de segona mà, serveis propers, mitjans de transport, etc. .

Trobar la ubicació perfecta en funció de la proximitat a la feina, a la família o als amics pot ser el primer pas. Les comunicacions i la proximitat a serveis com escoles, supermercats, hospitals o oci poden ser fonamentals. Selecciona diverses zones que encaixin amb les teves necessitats per realitzar una primera cerca.

Triar les característiques de l’habitatge:

Tipus d’habitatge: pis, loft, estudi, casa, àtic, dúplex …

Nombre d’habitacions

Estat de l’habitatge: nova o de segona mà

Extres del pis com garatge o traster

Estableix el pressupost del lloguer o hipoteca. Establir un pressupost màxim és el primer pas. Ja sigui en hipoteca o lloguer, no és recomanable invertir més del 30% dels ingressos mensuals en el pagament del lloguer o la hipoteca. Aquesta quantitat és més elevada en les grans ciutats on a causa de la gran demanda els preus són més elevats.

Com faig la cerca? Hi ha moltes possibilitats per buscar habitatge, des d’agències immobiliàries, portals web o a peu de carrer.

Amb aquests senzills passos ja estàs preparat per començar una productiva recerca d’habitatge.