anunci patrocinat

Segons les dades de pisos.com, l’oferta de lloguer disponible ha registrat un canvi notable en la tipologia dels habitatges. Així, des de principis de març fins a mitjans de juliol, el 20% del total d’immobles que es llogaven amb finalitats turístiques ja han passat a figurar com lloguers residencials.

La xifra confirma que el final del confinament i l’obertura de fronteres no han influït en que un percentatge notable de propietaris hagin optat per garantir els seus ingressos mitjançant l’arrendament tradicional del seu habitatge, renunciant a la major rendibilitat que els oferiria el lloguer de l’actiu a turistes que potser aquest any no arribin a venir. Per províncies, aquelles en què s’ha produït un major transvasament de lloguer turístic al residencial són Santa Cruz de Tenerife, Las Palmas, Almeria, Tarragona Barcelona, ​​València, Cadis, Alacant, Màlaga, Girona, Granada, Balears i Múrcia.

Ferran Font, director d’Estudis de pisos.com, fa una lectura positiva d’aquesta tendència fruit de l’impacte de la crisi sanitària en el mercat de lloguer: “Si bé el descens de lloguer de vacances a Espanya, un país que té en el turisme un dels principals motors de la seva economia, és símptoma que encara no hem deixat enrere la crisi de coronavirus, la veritat és que l’augment de l’oferta de lloguer residencial permet un refredament dels preus en les principals capitals de país, el que facilita un millor accés a l’habitatge per part de la societat espanyola “.