anunci patrocinat

El turisme a Espanya ha disminuït pel coronavirus i un 62% dels habitatges d’ús turístic han sortit de l’oferta turística durant aquest estiu, segons dades de l’Associació d’Apartaments Turístics de Barcelona (Apartur).

Actualment, 5.900 habitatges de Barcelona han deixat de prestar aquest servei des de l’inici de la pandèmia per esdevenir de lloguer tradicional. Des del mes de maig, la xifra d’habitatges d’aquest tipus a la ciutat que han sortit del circuit turístic ha crescut un 21,4%, passant del 40,6%, unes 3.900 vivendes, fins al 62% actual.

El president d’Apartur, ha assegurat que el mercat “necessitarà gairebé un any per reactivar i recuperar la normalitat”, i que l’associació vol mantenir els 5.000 llocs de treball directes i els milers d’indirectes que es van generar el 2019.

El sector augura que els habitatges d’ús turístic seran les més demandades pels viatgers ja que aquest tipus d’allotjament és el preferit per les famílies. L’Ajuntament de Barcelona ha comunicat que no donarà llicències per llogar habitacions a turistes en edificis residencials.