anunci patrocinat

El Congrés ha rebutjat aquest dimarts una iniciativa del PP en què es reclamava desgravar a l’IRPF, l’Impost sobre Societats i sobre Patrimoni, tot rendiment derivat del lloguer d’habitatge quan l’inquilí tingui entre 18 i 30 anys, o siguin majors de 65 anys amb només ingressos procedents de prestacions o pensions de quantia mínima.

La iniciativa ha estat rebutjada en la Comissió d’Hisenda de la Cambra Baixa pel PSOE i Unides Podem, mentre que Vox, Junts i el PNB han decidit abstenir-se. Només Cs ha donat suport a la iniciativa de l’PP.

En la defensa de la iniciativa, el diputat popular Miguel Ángel Castelló ha atribuït “gran part de el problema” d’accés a l’habitatge a “una escassetat d’oferta, i ha demanat incentius i” oportunitats “per animar la posada en lloguer d’habitatges, abans que “mesures punitives i coercitives”.

Davant d’això, el diputat de PSOE Juan Cuatrecasas ha defensat les mesures ja adoptades per facilitar el pagament de lloguer i els plans per ampliar l’oferta, mentre que Laura López Domínguez, de Unides Podem, ha criticat que aquest tipus de reduccions en les declaracions dels impostos, sense distinció, accentua les desigualtats.

“Sense tenir en compte la renda i els trams, no ens sembla adequat”, ha abundat Ferran Bel, de Junts, donant suport a la necessitat d’incentius fiscals, però no d’aquest abast i sense diferències.