anunci patrocinat

El coronavirus amenaça amb arrossegar a el sector immobiliari espanyol a una profunda crisi. Per ara, estem en una crisi sanitària, però les conseqüències ja s’estan començant a notar. El sector immobiliari és un dels que pot sortir més perjudicat. Experts en el tema adverteixen que la compravenda d’habitatges es reduiran dràsticament el 2020 a causa del coronavirus.

La compra d’habitatge caurà un 60% durant la crisi del covid-19, segons experts del portal immobiliari Fotocasa. Així doncs anticipen una congelació de les compres d’habitatges degut a la crisis sanitària.

Moltes operacions de compraventa s’han frenat de cop i anticipen una aturada en el nombre de transaccions d’habitatges. El covid-19 provocarà retards en la presa de decisions de compra entre aquelles persones que s’estaven plantejant canviar de casa, entre els que havien iniciat el procés de recerca d’habitatges i entre els que havien ja vist pisos i estaven dubtant si reservar el que més els havia agradat, o no.

Una altra de les conseqüències de la situació provocada per l’epidèmia serà la impossibilitat de les promotores d’assolir els objectius de lliuraments previstos per aquest any. De totes maneres, de moment, el decret de Govern permet seguir amb la construcció dels nous immobles, de manera que, si el confinament de la població no s’allarga en el temps, el mercat de compravenda d’habitatges podria tornar a agafar el ritme en els següents mesos.