anunci patrocinat

S’amplien les mesures socials per la crisi de coronavirus. El govern aprovarà en el Consell de Ministres l’ampliació de les mesures de l’anomenat ‘escut social’ fins al 31 de gener, segons ha informat Europa Press.

El paquet de mesures inclou la prohibició dels desnonaments i les pujades abusives en el lloguer de l’habitatge. També es prorroguen les mesures sobre grans tenidors que han de condonar el 50% del lloguer o realitzar una reestructuració del deute en tres anys si l’inquilí ho reclama.

El govern encara estaria negociant l’aprovació d’una pròrroga per altres mesures socials com la impossibilitat de tallar subministraments bàsics. El passat juliol, l’Executiu va aprovar allargar les ajudes referents a la hipoteca, el lloguer i els subministraments bàsics fins al 30 de setembre.

Aquest dimecres finalitza la possibilitat de sol·licitar la moratòria hipotecària sobre l’habitatge habitual i l’ajornament o moratòria del pagament de la renda dels contractes d’arrendament d’habitatge per aquelles llars que es troben en situació de vulnerabilitat econòmica.