anunci patrocinat

El govern llançarà un pla de rehabilitació d’habitatges de dos anys que suposarà mobilitzar una inversió d’uns 2.000 milions d’euros en col·laboració amb la iniciativa privada i que, al costat del pla de construcció de pisos públics de lloguer, espera generar 221.000 llocs de treball.

L’objectiu és millorar la situació del parc d’habitatges, donada la seva antiguitat, i al mateix temps millorar la seva eficiència energètica. En paral·lel, busca contribuir a resoldre la crisi impulsant un dels segments del sector de la construcció que més “efecte tractor té” pel que fa a generació d’ocupació i activitat econòmica, segons ha assenyalat el secretari d’Estat de Transports, Mobilitat i Agenda Urbana, Pedro Saura, durant unes jornades realitzades per via telemàtica organitzades per Executive Fòrum.

Aquests incentius alimentaran un ‘Pla de rehabilitació d’habitatges’ que formarà part del ‘Pla d’Inversions i Reformes 2020-2022’ que el govern d’Espanya plantejarà a la Unió Europea amb la intenció de captar ajudes procedents de Fons europeu de Reconstrucció nascut de la crisi econòmica derivada de la pandèmia de coronavirus. D’aquest fons, s’espera que Espanya pugui obtenir fins a 140.000 milions d’euros.

La iniciativa privada participarà en aquest pla

Tot i la confiança en rebre uns 140.000 milions d’euros del pla de reconstrucció de la UE, el govern assegura que ha de tenir una “important participació” de la inversió privada, especialment en l’execució de programes com els relacionats amb l’habitatge, ha indicat el número dos del Ministeri de Transports.

Pla de lloguer

El govern també aspira que la inversió privada tingui especial pes en l’altre gran pla relacionat amb l’habitatge, el de construcció d’un parc de pisos públics de lloguer mitjançant la concessió del dret d’ús de sòls públics.

Aquest projecte, ja previst abans de la crisi, però que ara també s’inclourà en el pla anticrisi de govern, s’espera generi altres 148.000 llocs de treball en els dos pròxims anys, que se sumaran als 221.000 que es preveu crear amb el pla de rehabilitació.

El pla de rehabilitació d’habitatge i el de promoció de pisos en renda són dos dels que el Ministeri que dirigeix ​​José Luis Ábalos aportarà a l’esmentat macroplà de reconstrucció de govern.

La resta d’iniciatives proposades per Transports per aquest pla són un programa de mobilitat sostenible en entorns urbans, un altre de seguretat i conservació de carreteres, i un altre més per a la digitalització de la logística.