anunci patrocinat

El govern té previst aprovar durant la reunió de Consell de Ministres la pròrroga de diverses mesures de contingut social aprovades durant la pandèmia de la covid-19 per ajudar les persones més vulnerables com la moratòria d’hipoteques i lloguers i garanties de protecció per impagament de subministraments bàsics.

Es tracta de diverses mesures que figuraven en l’anomenat ‘escut social’ posat en marxa per l’Executiu durant la fase més aguda de la pandèmia per alleujar l’impacte econòmic en la població més vulnerable i que finalitzen un mes després de la fi de la vigència de l’estat d’alarma.

Entre altres mesures, el Consell de Ministres té previst estendre fins al 30 de setembre la moratòria d’hipoteques i lloguers i les mesures de protecció per impagament de subministraments bàsic, han indicat a Europa Press fonts de l’Executiu.

En concret, s’ha d’acordar una pròrroga extraordinària dels contractes d’arrendament d’habitatge habitual, de manera que es podrà sol·licitar fins al 30 de setembre una pròrroga extraordinària del contracte per un període de sis mesos amb les mateixes condicions.

A més i també fins al 30 de setembre, es donarà llum verda a l’ajornament temporal i extraordinària en el pagament de la renda per al cas de grans tenidors d’habitatge o empreses públiques.

Igualment, està previst que s’aprovi una ampliació del termini de sol·licitud de la moratòria de deute hipotecari, de manera que es pugui sol·licitar fins al 29 de setembre i el seu funcionament sigui seqüencial respecte de la moratòria que el mateix sector bancari ha posat en marxa ( tres mesos de moratòria legal, als quals s’afegeixen nou mesos de moratòria de el sector bancari).

També s’aprovarà l’ampliació fins al 30 de setembre, a efectes d’homogeneïtzar el conjunt de mesures, el període de percepció de el bo social i la garantia de subministrament d’energia elèctrica, gas i aigua.

Així mateix, el Consell de Ministres té previst donar llum verda a la suspensió de les obligacions derivades dels contractes de crèdit sense garantia hipotecària.