anunci patrocinat

Barcelona tindrà més habitatge assequible gràcies a un acord amb el govern central. L’Ajuntament de la capital catalana ha anunciat un acord per rebre finançament amb la qual ampliar l’insuficient parc públic d’habitatge de lloguer. L’alcaldessa, Ada Colau, i el ministre de Transport, Mobilitat i Agenda Urbana, José Luis Ábalos, han signat un protocol pel qual el ministeri es compromet a aportar 71.700.000 d’euros.

Gràcies a aquest acord, la ciutat de Barcelona podrà finançar el 16% del cost total de 3.614 pisos repartits en 54 promocions que ja estan en construcció. Segons l’ajuntament, l’aportació econòmica serà directa del govern a l’ajuntament, una fórmula nova i que per ara mai s’havia posat en pràctica.

Si bé, l’acord ha de tot i concretar mitjançant un conveni quan s’aprovin els pressupostos generals de l’Estat per al 2021. Ada Colau ha dit que aquest acord podria ampliar-se en el futur fins a superar els 100 milions d’euros, i ha agraït el compromís de Govern central.

“És un canvi històric. És una ajuda directa que permet una política real d’habitatge en la qual l’Ajuntament s’ha sentit sol. La principal competència en aquesta matèria és de la Generalitat i només hi ha dues promocions a Barcelona de govern. La Generalitat ha destinat 6,6 milions de subvencions a polítiques d’habitatge a la capital en quatre anys, el que suposa menys del 1% del que inverteix l’Ajuntament. Amb l’aportació de govern Espanyol es passarà al 16% “, explica Ada Colau.

L’alcaldessa també ha recordat que el consistori ha programat una inversió de 679 milions d’euros des de 2015 i ha assegurat que el resultat, amb les promocions acabades, es començarà a veure al llarg d’aquest mandat. Colau també ha fet esment a altres problemes com la proliferació de desnonaments, per als quals l’alcaldessa ha demanat una moratòria ampliada. També ha reclamat una aposta a tot Espanya per fixar límits al lloguer.