anunci patrocinat

El govern està treballant per presentar l’índex de preus de lloguer al llarg del pròxim mes de juliol. En concret, es tracta d’una eina que permetrà conèixer l’evolució dels preus i detectar encariments desorbitats, a més de servir com a suport a mesures de caràcter fiscal.

L’índex creuarà fins a deu variables procedents del cadastre, de les declaracions d’IRPF o de les fiances que es dipositen en les administracions.

La presentació d’aquest índex ha patit diversos retards, ja que segons es recollia en el decret de lloguer que va aprovar el govern a principis de març de 2019, havia d’estar a punt per la tardor passada. El calendari electoral va retardar la seva posada en marxa i el mateix Ábalos va anunciar que es presentaria al llarg de el passat mes de març. No obstant això, l’arribada de la pandèmia va fer que haguessin de posposar la seva exposició fins ara, que de nou s’està treballant per poder presentar-lo en les pròximes setmanes.

L’índex es formularà com un mapa d’Espanya en el qual es podrà consultar el preu del lloguer i la seva evolució en qualsevol punt del país amb diferents escales, des de comunitats autònomes, províncies, municipis i fins i tot per barris.

Control de preus

Un cop posat en marxa, el següent pas de el govern és habilitar a les comunitats autònomes i ajuntaments perquè puguin establir sistemes de regulació de preus de lloguer, un pas que podria arribar abans que acabi l’any.