anunci patrocinat

El Govern de la Generalitat està a punt d’iniciar els primers passos per blindar el litoral tarragoní. L’administració catalana té previst abordar després de l’estiu el pla director urbanístic de revisió de sòls no sostenibles, una iniciativa que vol suposar un autèntic pla de protecció de la Costa Daurada, i que impedirà la construcció en espais de interès natural i paisatgístic.

Aquesta revisió afectarà tretze municipis de litoral tarragoní, des de Cunit a l’Hospitalet de l’Infant, dels quals deu no tenen un pla general que s’adapti a el planejament territorial. En total s’estudiaran 93 sectors de creixement, que afecten un total de 1.500 hectàrees de terreny i en què està prevista la construcció d’unes 40.000 vivendes.

El Govern iniciarà el mateix procediment que ja s’ha dut a terme amb la tramitació de el pla director del Pirineu, que al mes de juliol es preveu que quedi aprovat definitivament. I, posteriorment, es va fer al litoral de Girona

Baixa densitat i compacta

Un dels principals objectius d’aquesta iniciativa és frenar la pressió urbanística de litoral tarragoní, evitant la proliferació de noves zones residencials de baixa densitat.

Així mateix, la nova política urbanística de la Generalitat vol fomentar la compactació de les ciutats i la rehabilitació i l’adaptació de el parc d’habitatges, d’acord amb els principis d’eficiència energètica. És el que es coneix com reciclatge urbà, el qual vol actuar sobre la ciutat construïda en lloc de beneficiar els nous creixements.