anunci patrocinat

El gratacel Lakhta Center a Sant Petersburg, Rússia, ha estat reconegut amb el premi Emporis Skyscraper. Dissenyat per GORPROJECT i RMJM, l’edifici de 462 metres d’altura, és el catorzè edifici més alt del món. Construït a una latitud de baixa temperatura, l’edifici compta amb un sistema de doble façana que garanteix el confort ambiental a l’interior. El projecte va ser seleccionat per un jurat internacional entre més de 700 gratacels acabats en 2019 amb una alçada mínima de 100 metres.

El Lakhta Center no només és l’edifici més alt de Rússia, sinó també el més alt d’Europa. El jurat d’Emporis va destacar especialment la forma del gratacels, doncs l’estructura externa consta de cinc ales que giren uns 90 graus, buscant donar-li a l’edifici la forma d’una espurna que remet a la imatge de el logotip de l’empresa de gas natural Gazprom.

El premi Emporis Skyscraper s’atorga des de l’any 2000. El jurat està compost per experts en arquitectura de tot el món, els que avaluen els edificis indicats segons criteris estètics i funcionals. Els guanyadors anteriors inclouen MGM Cotai (2018) a Macau, Lotte World Tower (2017) a Seül i VIA 57 West (2016) a Nova York.