anunci patrocinat

Les persones que comparteixen pis a Espanya tenen un perfil similar, la seva edat mitjana ronda els 31 anys i solen viure al centre de la ciutat.

En la majoria dels pisos compartits conviuen homes i dones (70%), mentre que el 25% són dones i el 5% homes.

L’edat mitjana dels habitants d’un pis compartit varia en funció de la zona geogràfica. Palma i Huelva comparteixen als habitants de més edat, amb una mitjana de 34 anys el segueixen Almeria, Alacant, Guadalajara, Santa Cruz de Tenerife i Bilbao amb 33 anys. Amb una mitjana d’edat de 32 anys es troben les ciutats de Las Palmas de Gran Canària, Pamplona, ​​Vitòria, Girona, Sant Sebastià i Barcelona.

Per contra, en altres zones de lloguer menys tensionades, l’edat mitjana dels que lloguen habitacions és inferior. Per exemple Ciudad Real, Còrdova i Salamanca tenen l’edat més baixa (27 anys), seguides per Granada, Segòvia, València i Càceres (28 anys en els quatre casos). I Madrid on l’edat se situa amb la mitjana nacional (31 anys).

Zones de major demanda

Més de la meitat de tota l’oferta de pisos compartits es reparteix entre Madrid i Barcelona, ​​ja que acumulen el 34% i el 26% de totes les habitacions que s’anuncien a Espanya els segueixen València, amb el 8% dels anuncis, Sevilla (4%) i Màlaga (3%).

L’oferta d’habitacions a les capitals espanyoles s’ha disparat un 32,3% l’últim any segons un estudi d’idealista. Provocant l’efecte contrari a Palma on el lloguer d’habitacions s’ha reduït un 7% mentre que a Barcelona el decrement ha estat de el 6%. Els preus també s’han reduït a Madrid (-3,7%), Màlaga i Sant Sebastià (-2,6% en els dos casos), Bilbao i Las Palmas de Gran Canària (-0,6% a les dues ciutats) i Pamplona (-0,1%).

El major increment de preu s’ha registrat a Segòvia (15%), seguit per Lleida (13,3%), Huelva (12,7%), la Corunya (11,3%) i Àvila (11,1%). Els segueixen les pujades de Palència (10,6%), Girona (9,7%), Càceres (9%) i Cadis (8%).

Tot i la caiguda, Barcelona és la ciutat amb les habitacions més cares de país, ja que se sol·liciten 415 euros per llogar-les. El segueixen Sant Sebastià (414 euros mensuals), Madrid (400 euros) i Palma (388 euros). Ciudad Real és, en canvi, la ciutat més econòmica d’entre les analitzades per idealista (167 euros mensuals), seguida per Badajoz (171 euros), Càceres (179 euros) i Jaén (199 euros).