anunci patrocinat

Segons la consultora Colliers International Spain en un estudi per a El Economista, el mercat residencial de segona mà s’està veient afectat per la crisi sanitària de Covid-19 i les seves negatives conseqüències econòmiques, si bé, l’impacte no està sent el mateix a tot Espanya.

Catalunya és una de les comunitats autònomes en què més està caient el preu de l’habitatge, arribant les baixades al 22,5%, amb rebaixes en els preus de oferta dels immobles que van des del 8,4% en el cas de Barcelona, ​​fins a un 22,5% en el de Lleida, que es corona com la capital de província espanyola que més caiguda ha registrat en els seus preus durant la crisi del coronavirus.

La taxa d’atur, la dependència de cada ciutat a la demanda estrangera i al turisme són alguns dels factors que més estan incidint en la caiguda dels preus, i és, de moment, Catalunya la regió més afectada.  Tot i la important caiguda dels preus que experimenten les quatre províncies, no es deu únicament a la dependència de la demanda estrangera i a l’ augment de l’atur, “sinó també a la incertesa política que viu aquesta comunitat autònoma” afirmen.

Per darrere de Lleida, la següent capital de província amb una major caiguda dels preus d’oferta és Girona, amb el 17,9%.

La situació que s’està vivint en el mercat de segona mà dista molt de la que es dóna en el sector de l’obra nova. Així, l’informe assenyala que “transcorreguts ja tres mesos de crisi sanitària, es detecta certa estabilitat en els preus de la nova oferta”. En aquest sentit, Mikel Echavarren, CEO de Colliers International Spain assenyala que, de moment, “no hem detectat baixades de preu en projectes d’obra nova”. Si bé, el problema d’aquest mercat, segons el directiu “no serà tant el preu com la baixada dràstica de l’activitat a nivells similars als de fa uns quatre anys, al voltant de les 60.000-65.000 habitatges iniciats a l’any”.