anunci patrocinat

Des d’Europa Press informen que el preu de l’habitatge a la zona euro va registrar entre els mesos de juliol i setembre una pujada interanual del 4,9%, en línia amb l’observada en els tres mesos anteriors, mentre que en el conjunt de la UE l’increment va ser del 5,2%, segons les dades publicades per Eurostat, que en el cas d’Espanya mostren una alça molt més modesta, amb una pujada interanual del 1,8% en el tercer trimestre.

2019, l’última vegada que l’habitatge va pujar més a Espanya que a l’eurozona

L’última vegada que en termes interanuals l’habitatge va pujar més a Espanya que a l’eurozona va ser en el tercer trimestre del 2019, quan a Espanya va pujar un 4,8% i a la zona euro un 4,3%.

Entre tots els països de la UE amb dades disponibles, les majors pujades de preu de l’habitatge respecte a el tercer trimestre del 2019 es van observar a Luxemburg (+ 13,6%), Polònia (+ 10,9%) i Àustria (+ 8,9%), mentre que els preus van baixar a Xipre (-1,4%) i Irlanda (-0,8%).

variació trimestral

En comparació amb el trimestre immediatament precedent, el preu de l’habitatge va pujar un 1,3% a la zona euro, tres dècimes menys que en el segon trimestre, mentre que va mantenir una alça de l’1,4% a la UE. En el cas d’Espanya, la pujada trimestral de les cases va ser del 1,2% després d’estancar entre abril i juny.

Entre els països de la UE, les majors pujades trimestrals es van registrar a Hongria (+ 5,2%), Dinamarca (+ 4,2%) i Letònia (+ 3,7%), mentre que es van observar retrocessos a Xipre (- 4,8%), Romania (-2,6%), Itàlia (-2,5%) i Croàcia (-0,6%).