anunci patrocinat

Els preus de compra i lloguer d’habitatge a Barcelona baixaran entre un 3% i un 7% aquest 2021 per “la fugida de famílies cap a noves ubicacions”, ha pronosticat l’empresa Tecnotramit en un comunicat aquest dissabte.

CAIGUDA DEL PREU DE L’HABITATGE

L’empresa afirma que la perspectiva de fer més vida domèstica està incentivant la recerca d’habitatges més àmplies, amb espais exteriors i zones comunes compartides que “per relació qualitat-preu es troben generalment situades en els anells urbans”.

Així, comarques com el Maresme i el Vallès Occidental i Oriental, i municipis com Badalona, ​​Sant Cugat, Terrassa i Manresa són les “principals destinacions demandades” i pugen de preu.

EL COLIVING, A L’ALÇA

D’altra banda, el coliving, generalment entre persones de la mateixa professió- està en auge entre els joves ja que “les entitats financeres apliquen restriccions a determinats col·lectius amb problemes de liquiditat com el de la gent jove”.

A més, la inversió de capital estranger a Espanya està baixant i hi ha “un descrèdit sobre com s’estan fent les coses a nivell legislatiu”, segons afirma el CEO de Tecnotramit i president de l’Associació d’Agents Immobiliaris de Catalunya (AIC), Vicenç Hernández Reche.