anunci patrocinat

Segons l’informe semestral de preus de lloguer elaborat per pisos.com, l’habitatge de lloguer a Espanya va tenir al juny de 2020 una superfície mitjana de 114 metres quadrats i una renda mitjana mensual de 990 euros. Aquesta xifra va marcar un descens mensual del -0,20% i trimestral del -1,17%. En la comparativa semestral va pujar un 2,48% i en la interanual un 4,98%.

Preu habitatge lloguer juny 2020: 990 euros mensuals

Segons Ferran Font, director d’Estudis de pisos.com, “Les mensualitats de lloguer segueixen pujant, però d’una manera molt menys acusada. Aquesta tendència, de la qual ja vam ser conscients a principis d’any, s’ha reforçat a causa de la crisi sanitària “. Per al portaveu del portal immobiliari, “l’evolució d’aquest indicador està envoltada d’incògnites, atès que és possible que les dificultats econòmiques per les quals travessa la demanda arran de la pandèmia, retardin les decisions de compra i augmentin el nombre de llogaters fins que la situació laboral reprengui la normalitat “.

D’altra banda, Font afegeix com a factor d’incertesa l’aprovació del sistema estatal d’índexs de referència de preu de lloguer, que ha vist la llum recentment. Aquesta eina, el desenvolupament i posada en marxa estava inclosa dins del pacte PSOE-Unides Podem, neix amb l’objectiu de detectar aquelles zones del país on el mercat de lloguer està més tensionat. El directiu de pisos.com declara que “l’arribada d’un índex oficial i públic de preus de lloguer és una bona notícia, sempre que s’utilitzi estrictament com a font d’informació, no com a excusa per controlar els preus, cosa que ha demostrat la seva inefectivitat fora de les nostres fronteres “. Font manifesta que “la tinença d’habitatge segueix propiciant el canvi de la propietat cap a l’arrendament, i la necessitat d’habitatge de lloguer assequible és cada vegada més gran”.

Cantàbria (9,42%) va ser la regió que més va pujar i Canàries (-6,80%) la que més va baixar en el primer semestre. Terol, Ciudad Real i Jaén van ser les províncies més assequibles. Madrid i Barcelona van ser les úniques capitals que superen els 1.700 € / mes

L’informe semestral de pisos.com va revelar que les regions més cares per viure de lloguer al juny de 2020 van ser Madrid (1.772 € / mes), Balears (1.425 € / mes) i Catalunya (1.273 € / mes), mentre que les rendes més econòmiques es van registrar a Extremadura (464 € / mes), Castella-la Manxa (570 € / mes) i Galícia (605 € / mes). En el primer semestre del l’any, l’increment més cridaner va tenir lloc a Cantàbria (9,42%). El major ajust es va produir a les Canàries (-6,21%). Respecte a l’any passat, Cantàbria (7,06%) va ser la que més va pujar i Canàries (-8,28%) la que més es va rebaixar.

En la classificació de províncies per renda, al juny de 2020 la primera posició va ser per a Madrid, amb 1.772 euros al mes. El van seguir Barcelona (1.559 € / mes) i Balears (1.425 € / mes). En la banda oposada, Terol va tancar la classificació amb 412 euros mensuals. Altres províncies econòmiques van ser Ciudad Real (431 € / mes) i Jaén (441 € / mes). La província que més va encarir els seus lloguers en el primer semestre va ser Huelva (9,73%), mentre que la que més els va abaratir va ser Toledo (-10,22%). D’un any a l’altre, la major pujada registrada va ser la de Pontevedra (9,71%). La renda que més es va ajustar va ser la de Las Palmas (-11,87%).

Pel que fa a capitals de província, Madrid va ser la més cara per als inquilins amb una renda mitjana de 1.892 euros al mes. El van seguir Barcelona (1.775 € / mes) i Donostia-Sant Sebastià (1.374 € / mes). Per contra, Zamora va ser la més barata amb 444 euros de renda mensual. Altres capitals de província econòmiques van ser Terol (449 € / mes) i Ciudad Real (463 € / mes). Santander (8,71%) va protagonitzar les pujades semestrals, mentre que Las Palmas de Gran Canària (-13,16%) va ser la capital que més es va devaluar en aquest període. Davant del juny de 2019, Tarragona (8,13%) va liderar els increments. La retallada més cridaner el va llançar Les Palmes de Gran Canària (-13,16%).

Info de Pisos.com