anunci patrocinat

Segons informa Europa Press, el sector immobiliari es troba encara en un estat de desenvolupament digital molt inicial, segons una de les conclusions de el director d’operacions (COO) i responsable de transformació digital de CBRE Espanya, Carlos Casado, sobre els resultats de l’informe ‘ maduresa digital de el sector immobiliari ‘, elaborat per la promotora immobiliària.

Una altra de les conclusions de l’estudi en què han participat 97 màxims responsables en matèria de digitalització per al sector és que la maduresa digital i d’innovació de el sector immobiliari és encara baixa. No obstant això, l’informe apunta que hi ha una voluntat en aquesta indústria per digitalitzar més i mantenir o fins i tot augmentar la inversió en digitalització, ja que es reconeix de forma generalitzada que tindrà un impacte positiu en els seus ingressos en els pròxims cinc anys.

A més, Casado ha destacat que la digitalització de el sector és també “clau” per a una comercialització multicanal, per a una gestió “més eficient” i per a una presa de decisions d’inversió basades en dades, presents i futurs, tradicionals de el sector i noves dades que se centren en la millora de la valor per usuari, empreses ocupants i propietaris.

Al ser preguntats els enquestats sobre quines mesures prendrien per accelerar la transformació digital a Espanya si estiguessin al Govern, el sector ho té clar: incentius fiscals, finançament i formació en desenvolupament de noves tecnologies.

Major voluntat de digitalització

Segons els resultats de l’enquesta de CBRE, set de cada deu enquestats (73%) creu que la pandèmia i les seves conseqüències ajudaran a accelerar la transformació digital, mentre que només el 4% creu que la desaccelerarà. Segons CBRE, això demostra la importància de la digitalització a hores d’ara, especialment en els nous entorns omnicanals de ‘venda al detall’ i oficines, a causa de la necessitat que el teletreball funcioni sense problemes.

En aquest sentit, la voluntat de digitalització de les companyies de el sector immobiliari és evident. El 85% han, com a mínim, mantingut la seva inversió en digitalització entre 2019 i 2020, la qual cosa és “un bon senyal de l’aposta de el sector”. A més, un 83% considera que la inversió en digitalització impactarà en els seus ingressos en els pròxims cinc anys.

Dificultats en el procés digital

El sector és crític amb la maduresa digital dels seus negocis: un 42% s’atribueix una puntuació d’entre 0 i 3 sobre 10 i un 48% té previst superar l’aprovat en tres anys. La meitat dels enquestats consideren que els tres aspectes essencials en aquest full de ruta cap a la digitalització són el màrqueting digital, la millora de l’experiència de client i l’optimització de processos interns.

En aquest sentit, el 30% d’empreses no té un full de ruta digital, i és que les principals barreres que es troben aquestes companyies cap a la digitalització són la cultura i la gestió del canvi, així com els costos d’inversió.

De cara a afrontar aquest camí, molts d’ells no compten amb els equips essencials: el 46% compta amb suport tecnològic, el 38% amb màrqueting digital i el 35% amb equips externalitzats. A més, fins a un 31% dels enquestats ni tan sols compta amb cap tipus d’equip digital.