anunci patrocinat

El mercat immobiliari del segment hoteler espanyol viu en aquests moments el seu “agost” particular. I és que, a causa de l’impacte de la crisi del coronavirus en el sector turístic, els hotels són un dels productes immobiliaris més cotitzats després de l’estiu tant en zones urbanes com en les principals destinacions vacacionals de país.

Segons dades de la consultora immobiliària Laborde Marcet, l’actiu més buscat és un hotel de a partir de 80 habitacions amb preus que es mouen entre els 200.000 i els 600.000 euros per habitació, depenent la seva ubicació, el que significa que el preu total de la operació oscil·la entre els 15 i els 50 milions d’euros.

En aquest sentit, en artèries prevalgui com el Passeig de Gràcia barceloní o la Gran Via de Madrid, el preu per habitació és de 400.000 a 600.000 euros; en segones línies, el preu de l’habitació descendeix als 300.000 euros; i en la primera corona de l’àrea metropolitana de les grans ciutats, és de 200.000 euros.

Els preus es mantenen estables

Al contrari del que es podria pensar, els preus es mantenen estables tot i els nous confinaments, doncs el seu impacte negatiu en l’economia queda compensat amb l’augment de la demanda per a la compra d’aquest tipus d’immobles.

Més enllà de Barcelona i Madrid, altres places immobiliàries com Marbella, Màlaga, Palma, Bilbao o Sant Sebastià registren en aquests moments un increment notable de l’interès de fons d’inversió i family offices, que tracten d’adquirir-los a preus més competitius que abans de la pandèmia.

Noves oportunitats d’inversió

“Com en totes les crisis, estan sorgint oportunitats d’inversió per a tots aquells players que disposen de liquiditat. Ha estat un estiu molt dur per al sector turístic, i les necessitats financeres de l’oferta s’estan començant a notar malgrat les ajudes de govern. Operacions que fa un any haguessin estat impossibles, avui es poden arribar a tancar per l’impacte de la COVID-19 a la tresoreria de propietaris particulars o fins i tot de grans cadenes hoteleres “, afirma Miquel Laborde, soci fundador de Laborde Marcet.

Tal com indiquen des de la consultora, hi ha dos tipus comportament en els inversors: els que han tornat ràpidament a l’activitat per aprofitar les oportunitats que ofereix el mercat, i els reactius, que adopten postures de precaució fins que tot s’aclareixi, amb el consegüent cost d’oportunitat.

“Nosaltres aconsellem als nostres clients amb liquiditat a hores d’ara que no triguin massa a prendre la decisió de compra, perquè la recuperació de el sector turístic serà en U i els preus poden fluctuar més però no amb caigudes fortes, llevat que el virus es mantingui “, avisa Laborde.