anunci patrocinat

El dimarts passat Forcadell Consultors Immobiliaris va participar en el primer Afterwork online organitzat per SmartFincas, un debat online que va comptar amb diferents líders del sector  d’administració de finques per parlar sobre com estan gestionant els despatxos la crisis del covid-19 , sobre les seves previsions de futur i sobre com gestionar les reunions amb les comunitats de propietaris.

La xerrada va comptar amb Carles Subirà Pares (Responsable d’expansió de FELIU -Barcelona-), Andreu Abelló Cabrera (Director de Comunitats de FORCADELL -Barcelona-), Jorge García Alía (CEO d’INMHO -Madrid-), Lluís Sisquella Enjuanes (CEO del GRUP SISQUELLA -Barcelona -) i Carmen Suarez (Presidenta CAF TENERIFE) i va estar moderat per Pedro García Garzón (CEO de SmartFincas).

En aquest debat es va arribar a la conclusió que el sector immobiliari, per la seva part, ha pogut integrat la tecnologia amb un cert èxit i ha usat moltes de les solucions que han anat sorgint amb l’objectiu de donar un millor servei als clients.

La digitalització ha permès que es pugui treballar des de casa i que algunes de les reunions a les comunitats de veïns s’hagin pogut seguir fent telemàticament.

Tot i això, tots els ponents han arribat a la conclusió que les comunitats de propietaris eren un repte ja que la presencialitat havia estat fins ara indispensable per poder celebrar reunions, poder votar i prendre decisions sobre la mateixa comunitat o relacionades amb altres qüestions que impliquen tota la comunitat.

Gràcies a la tecnologia això ha canviat, i és que s’han pogut celebrar igualment reunions però de manera telemàtica.

Actualment i arran de l’estat d’alarma pel Covid-19, la llei permet resoldre de manera telemàtica algunes gestions programades (o imprevistes) aquests dies. A instàncies del President de la Comunitat -i mentre l’estat d’alarma estigui vigent-, l’article 312.7 del Codi Civil de Catalunya estableix que sí que és possible poder adoptar acords sense fer reunions presencials, sempre i quan es compleixin els requisits de poder emetre el vot (per correspondència, comunicació telemàtica o per qualsevol altre via), que quedi garantia de la información, que hi hagi garantia del dret a vot, una constància de la recepció del vot i  autenticitat.

Alguns inconvenients

Tot i els avenços de la tecnologia,  no s’ha implantat encara a totes les llars per igual ni al mateix ritme i és per això que si tots els propietaris no disposen d’accés telemàtic no és possible el compliment d’aspectes clau com són ‘la continuïtat de la comunicació’ i la ‘participació a les Juntes’.

Fins ara, la implantació de les gestions online en l’àmbit de les comunitats de propietaris, tal com ofereix Forcadell als seus clients, permet la consulta de les dades de les comunitats de propietaris via web, balanços, factures, rebuts i pagaments de manera àgil i senzilla.

Andreu Abelló, director de Comunitats de Forcadell assenyala que “el client, cada vegada és i serà més tecnològic i el nostre repte com a administradors és aconseguir que es segueixin sentint recolzats, informats i atesos en tot moment, tal com fins ara ho estaven”.

Però tots els participants al debat veuen clar que a cap propietari se’l pot privar de manifestar la seva opinió, concurs, assistència o vot per no disposar de la tecnologia necessària. I aquest és el gran repte de la gestió dels administradors de finques, trobar solucions perquè tothom tingui accés a les juntes o bé trobar la manera perquè tothom estigui informat de les juntes i puguin votar o deleguin el vot.

Fins el moment tots els participants han pogut celebrar algunes reunions telemàtiques per tractar assumptes específics o per definir un tema concret. L’experiència per ara és positiva, tot i que “cal tenir en compte que convocar una reunió amb tots els requisits té complexitats”, assenyala Andreu Abelló.

Tots els ponents assenyalen que no seria prudent prendre un acord sobre un tema important si no tots els implicats poden accedir a la informació, el director de Forcadell apunta que “no seria convenient prendre decisions sobre per exemple un volum important de diners o sobre un tema que pugui requerir una majoria qualificada (venda d’un habitatge porteria, modificacions estatutàries, etc.) si no tots els propietaris tenen garantida la connexió a les reunions per poder participar a les deliberacions i exercir el seu dret de vot”.

La crisi del Covid-19 ha tingut una funció acceleradora a l’hora de plantejar solucions a les necessitats immediates de les comunitats. Amb el temps, més a llarg termini que no de manera imminent, sí que preveuen que es vagi produint aquesta evolució.

Si us interessa consultar tot el debat el podeu trobar aquí.

Forcadell Consultors Immobiliaris

Si desitja conèixer més de prop els serveis de que ofereix FORCADELL en l’àmbit de l’administració de Comunitats de Propietaris, contacti al telèfon 934 965 448 o visiti www.forcadelladministrador.com i l’assessoraran sense compromís.