anunci patrocinat

El mercat espanyol d’habitatge només compta amb 0,9 pisos de protecció oficial per cada cent habitants. Aquesta dada la situa en el dotzè lloc per la cua a la Unió Europea, tenint en compte que aquest tipus d’actius no existeix en cinc estats comunitaris.

Espanya es troba molt lluny de la mitjana de 3,8 habitatges socials per cada cent habitants de la Unió Europea. Països Baixos, amb 12,5 pisos per cent habitants, lidera la taula, seguit d’Àustria, amb 10,3 habitatges, i Dinamarca, amb 9,5 immobles, segons dades del Ministeri de Transports, Mobilitat i Agenda Urbana recollits per Cinco Días.

Pel que fa al percentatge sobre el parc d’habitatges, l’habitatge públic representa el 2,5% del total a Espanya, el novè pitjor registre de la unió, i el mateix registre que té Bulgària. Només Estònia, Portugal i Romania tenen un percentatge menor entre els estats que compten amb habitatge públic.

En el cas de la despesa per habitant en aquest tipus d’habitatges, Espanya va arribar 35,4 euros per habitant, lluny dels 148,2 euros per habitant de mitjana a la Unió Europea i els 12,3 euros per habitant de la zona euro.