anunci patrocinat

Espanya ha estat el segon mercat d’inversió hotelera a Europa durant el primer trimestre del 2021, amb una inversió de 400 milions d’euros, després Regne Unit, amb 746.500.000 d’euros, segons l’últim informe European Hotels Trends elaborat per Savills Aguirre Newman.

Segons l’informe, les xifres d’inversió hotelera a Europa han assolit 2.160 milions d’euros en el primer trimestre. Mentre que els mercats nacionals de costa continuen dominant en termes de nombre d’operacions, els actius en els centres de les ciutats lideren els volums totals d’inversió.

Així, Regne Unit va acaparar una quota del 34,6% del volum de transaccions, seguit per Espanya com el segon mercat més líquid en el primer trimestre del 2021, amb una quota del 18,6% del volum de transaccions.

L’informe de Savills sobre tendències hoteleres a Europa sosté que aquest volum d’inversió es deu a la confiança dels inversors en que el nostre mercat serà una destinació turística clau per a la demanda acumulada de viatges internacionals.

El tercer mercat amb més participació en inversió va ser Alemanya, amb un volum de 241.100.000 d’euros durant el primer trimestre de 2021.

Preus dels hotels

La consultora assenyala en aquest estudi que els preus en el mercat prime s’estan mantenint de moment a Europa, en gran mesura a causa de l’important volum de capital a la recerca de les oportunitats adequades en actius hotelers.

En aquest sentit, Juan Garnica, director executiu de Hotels a Savills per al Sud d’Europa assenyala que “en el segon semestre esperem veure un major alineament de les expectatives de compradors i venedors que resultarà en una acceleració de les transaccions en el sector”.

Segons l’informe, l’interès pels actius prevalgui es posa de manifest en les principals operacions del primer trimestre del 2021. Per exemple, el Grup Zetter, que incloïa tres hotels prime a Londres, va ser adquirit per Orca Holdings al març, i la marca busca expandir-se en els principals mercats europeus, com París, Madrid i Amsterdam.

Les rendibilitats prime en hotels en règim de lloguer a París (3,5%), Amsterdam, Berlín, Londres i Munic (totes elles de l’3,75%) segueixen sent les més ajustades, en línia amb el fort nivell de demanda per part d’inversors enfocats en els fonamentals a llarg termini. “És probable que el segment non-prime experimenti major expansió de les yields a causa de les dures condicions financeres i de mercat, ampliant el diferencial de rendibilitats entre ambdós tipus d’actiu i generant possibles oportunitats value add”, assenyalen des de la consultora.

Segons l’informe, 2021 marcarà per a molts hotels europeus l’inici de la recuperació, amb perspectives a llarg termini prometedores per al sector. El desplegament de vacunes a Europa suggereix que a mesura que els països comencin a suavitzar les restriccions, podem esperar que el mercat de vacances es beneficiï en primer lloc, seguit per les destinacions de lleure internacionals de curta distància.