anunci patrocinat

Cada mes es publiquen un total de 4,8 milions anuncis d’actius immobiliaris en venda o lloguer (habitatges, habitacions, edificis, terrenys, oficines, locals, naus, garatges o trasters) en els set principals portals immobiliaris d’Espanya. D’aquesta manera, els portals són un aparador convertit en punt de trobada entre oferta, demanda i professionals immobiliaris. Les capitals de Madrid, Barcelona, ​​València, Alacant i Màlaga són, per aquest ordre, les que major nombre anuncis immobiliaris registren cada mes. Són dades de l’últim estudi elaborat pel col·lectiu API (Agents de la Propietat Immobiliària) de Catalunya.

Accedir al mercat immobiliari no és sempre un procés senzill, raó per la qual els professionals solen jugar un important paper en el procés d’assessorament del consumidor, així com en la promoció i captació de clients amb necessitats de comprar, vendre o llogar un immoble. I és que les estratègies de branding i de captació en línia de producte i clients s’han convertit en pilars bàsics per al funcionament de el sector de l’assessoria i intermediació en el qual l’ús d’eines digitals ha marcat un abans i un després.

En el procés de captació, la valoració inicial de l’actiu és un dels punts decisius en l’inici de qualsevol operació immobiliària, per això, el 86% dels API enquestats afirmen utilitzar eines digitals, aportant així molta més informació a venedor. Oferir informació precisa a el client és crucial per a la comercialització del producte en exclusivitat. De fet, més de sis de cada deu agències immobiliàries afirma que comercialitza entre el 50% i el 75% de la seva cartera d’immobles d’aquesta manera, reduint els temps de venda de l’actiu i incrementant així els recursos destinats a la comercialització En moltes ocasions aquests immobles es treballen en un mateix grup de col·laboració entre agències, augmentant les possibilitats d’èxit mitjançant la generació de sinergies.

Anna Puigdevall, directora general de l’AIC, remarca que “les eines tecnològiques que fa uns anys estaven en fase de desenvolupament, ara han vingut per quedar-se gràcies a la seva comprovada eficàcia”. “Vivim un procés de revolució de el sector immobiliari en què els professionals ja han pogut constatar el potencial dels avenços i és ara el client particular el que està descobrint els avantatges d’aquesta manera de treballar i de l’estalvi de temps i diners que suposen” , apunta Puigdevall.

Info d’Observatorio Inmobiliario