anunci patrocinat

Segons l’Agència Tributària, les plataformes en línia i altres companyies de serveis immobiliaris han facilitat informació que ha servit per localitzar 111.897 habitatges d’ús turístic a tot Espanya. Aquestes companyies han estat obligades durant els últims anys a facilitar informació sobre els ingressos que percebien els propietaris de pisos turístics.

El Ministeri d’Hisenda, llavors comandat per Cristóbal Montoro, buscava tenir una nova eina legal per combatre el frau fiscal en ple boom el lloguer turístic i va obligar des de 2018 als portals a compartir dades sobre la identitat dels propietaris dels habitatges i dels intermediaris encarregats de gestionar els lloguers i dels ingressos percebuts.

Durant aquest temps les plataformes en línia i altres companyies de serveis immobiliaris han facilitat a Hisenda informació que ha servit per localitzar 111.897 habitatges d’ús turístic a tot Espanya.

Aquesta obligació però, es troba actualment en l’aire, ja que el Tribunal Suprem acaba d’anul·lar la normativa al considerar que Hisenda havia d’haver comunicat la seva tramitació amb caràcter previ a la Comissió Europea. La Direcció General de Tributs del Ministeri està analitzant les implicacions de la sentència de l’Alt Tribunal i com garantir que aquesta informació fiscal segueixi arribant.