anunci patrocinat

La clau del Home Staging és aconseguir que agradi al major nombre de persones que el visitin, per afavorir-ne la venda en el menor temps possible i al millor preu

A l’hora de llogar o comprar un immoble, ja sigui un pis, una casa o una oficina, la primera impressió compta, i molt. La propietat ha de destacar d’entre tota l’oferta del mercat immobiliari; ha de marcar la diferència. Una bona manera de fer-ho és amb el que s’anomena Home Staging.

Segons la inventora i creadora del concepte als anys 70, la americana Barb Zwartz, Home Staging és una eina de comunicació, de màrqueting. És el conjunt de tècniques enfocades a preparar un immoble per fer-lo més atractiu als possibles llogaters o compradors. La clau és aconseguir que agradi al major nombre de persones que el visitin, per afavorir-ne la venda en el menor temps possible i al millor preu.

La idea principal del Home Staging és la despersonalització. Convertir l’habitatge en un lloc neutre i acollidor perquè la majoria de persones s’hi sentin còmodes i es puguin fer una idea de com seria viure-hi.

Destacar-ne les característiques i l’arquitectura aprofitant el que hi ha. Ressaltar-ne els punts forts i minimitzar-ne els punt dèbils. Afegir-hi petits detalls i complements. Fugir d’una decoració molt marcada i utilitzar tons neutres i estils decoratius clàssics. Netejar, ordenar els espais i reparar el que no estigui en bones condicions. No es tracta d’amagar els defectes, però si millorar i arreglar el que no esta en un estat òptim.

El Home Staging no té res a veure amb els gustos dels propietaris de l’immoble, sinó amb una posada en escena de l’espai per facilitar-ne el lloguer o la venda.

Sembla senzill, però no ho és. És per aquest motiu que hi ha empreses que es dediquen exclusivament a aplicar aquesta tècnica a oficines, cases, pisos, apartaments nous o de segona mà, ja siguin de venda o de lloguer.

Bonallar