anunci patrocinat

La caiguda de la demanda de pisos turístics a causa de les restriccions de mobilitat adoptades després de la crisi de coronavirus ha provocat un transvasament a l’arrendament tradicional, segons l’estudi Mercat de lloguer residencial a Espanya ’20 realitzat per Servihabitat.

Al setembre, l’oferta de pisos de lloguer s’ha incrementat en un 53%, fins a arribar a les 134.000 habitatges en el mercat. Tot i que en nombres absoluts Madrid acumula el major nombre d’habitatges de lloguer, amb 29.360 unitats, seguit d’Andalusia, amb 28.125 unitats, i Catalunya, amb 25.800 habitatges de lloguer.

El volum total de l’oferta de lloguer d’Espanya ha crescut un 0,5% en l’últim any, i les comunitats de Catalunya, Comunitat Valenciana, Balears i Andalusia han registrat un creixement més alt que el de la mitjana espanyola.

Pel que fa a preus, Madrid i País Basc marquen les rendes més altes amb un valor mitjà de 1.046 euros. “Segons l’oferta disponible al mercat al setembre de 2020, es pot constatar com ha seguit una tendència alcista a l’últim amb un increment interanual del 14,7%, segons l’informe.