anunci patrocinat

La compravenda d’habitatges per part d’estrangers va retrocedir un 37,4% interanual fins al juny. En els sis primers mesos de l’any es van registrar 32.395 operacions, segons les dades de el Consell General de Notariat.

Durant els sis primers mesos de l’any, que van estar fortament impactats per les restriccions de mobilitat, la compravenda d’habitatges per estrangers va tornar a la sendera negativa després d’un lleuger repunt en la segona meitat de 2019. Les operacions realitzades per compradors estrangers van representar el 17, 3% del total de les compravendes d’habitatge realitzada en el període, en línia amb la mitjana entre 2012 i 2019.

Un 62,4% de les compravendes d’habitatge van ser realitzades per estrangers residents, mentre que el 37,6% restant va ser realitzat per no residents. Els estrangers de fora de la UE han liderat les compravendes d’habitatge Les transaccions han caigut en totes les autonomies.

Els majors descensos es van produir a la Comunitat Valenciana, on va caure un 42,2%, i Canàries, amb un 42%. D’altra banda, les que menys van baixar van ser Navarra, amb un 19,9%, i el País Basc, amb un 19%.

 A la primera meitat de l’any, va ser el grup de països d’altres fora de la Unió Europea (UE) el qual va liderar les compravendes, amb un 12,9%; seguit dels britànics, amb una 12,1%, i els marroquins, que han representat un 9,1% de les compres per part d’estrangers.

Totes les nacionalitats van registrar descensos en el nombre de compravenda, sent la major caiguda la protagonitzada pels noruecs, que han comprat un 52,3% menys que en el mateix període de l’any anterior.

Pel que fa a el preu mitjà per metre quadrat, les operacions realitzades per compradors estrangers van comptar amb un preu mínim de 1.791 euros. Aquesta xifra suposa un increment de l’3,6% i representa tretze semestres seguits de creixement.