anunci patrocinat

L’impacte de la pandèmia s’ha fet notar en les compravendes d’habitatges durant el mes de març. Segons l’estadística registral immobiliària en aquest mes s’aprecia una caiguda del 18% en les compravendes d’habitatges sobre el mateix mes de l’any anterior. La compravenda d’habitatges es va desplomar un 18,6% el passat mes de març en relació al mateix mes de 2019, fins a sumar 34.806 operacions, segons les dades publicades per l’Institut Nacional d’Estadística (INE). En termes mensuals (març, sobre febrer), les compravendes residencials disminuir un 21,1%, el seu major retrocés en aquest mes a l’almenys des 2016

La caiguda de les compravendes d’habitatges al març va ser conseqüència de la reculada de les operacions sobre habitatges usats en un 18,3%, fins a 28.422 transaccions, i de la retallada en un 20,2% en la compravenda d’habitatges nous, fins 6.384 operacions.

La dada contrasta amb els números dels notaris. Segons ells, la compravenda d’habitatge es va situar al març en 32.332 transaccions, fet que suposa una caiguda interanual del 37,5%, mentre que els preus cauen un 2%, amb un descens del 10% en els pisos d’obra nova, segons el Consell General del Notariat.

Totes les CCAA, en negatiu

Totes les comunitats presenten taxes anuals negatives en el nombre de compravendes d’habitatges al març. Les menors disminucions es donen en Regió de Múrcia (-4,2%), Canàries (-6,8%) i Castella-la Manxa (-10,7%). Per la seva banda, Comunitat de Madrid (-30,8%), Principat d’Astúries (-26,4%) i Comunitat Foral de Navarra (-26,0%) registren els majors descensos.