anunci patrocinat

Amb l’obertura de les fronteres espanyoles, el mercat immobiliari està a l’expectativa de com reaccionarà la demanda internacional en els propers tres mesos. El pes dels estrangers en l’activitat immobiliària és notable durant els mesos d’estiu pel lloguer turístic, així com per les compres que realitzen. Sense anar més lluny, durant el tercer trimestre del l’any passat van protagonitzar el 12,55% del total de compravendes al nostre país, superant les 15.150 adquisicions. Els britànics van encapçalar la llista amb un 14,27% del total, seguits de francesos (8,38%), alemanys (6,63%), belgues (6,17%) i marroquins (6,05%), segons les dades de el Col·legi de Registradors.

En aquest context, segons les previsions de pisos.com, el mercat immobiliari experimentarà una baixada de doble dígit en les operacions de lloguer realitzades per estrangers entre juliol i setembre d’aquest any. Aquesta pèrdua quedarà compensada per l’increment de la demanda nacional i el transvasament de part de l’oferta de vacances a lloguers residencials, que a hores d’ara ja és del 17%. Al mercat de compravenda, la caiguda es produirà de manera més escalonada al llarg de la segona meitat d’any.

L’increment de la demanda nacional dins del lloguer turístic i el transvasament de part de l’oferta de vacances a residencial seran claus en la recuperació del mercat estiuenc

Ferran Font, director d’Estudis de pisos.com, vaticina un equilibri entre oferta i demanda a causa dels canvis conjunturals provocats pel coronavirus: “Les operacions que el mercat espanyol perdrà amb els estrangers seran compensades, en part, per la demanda nacional. A més, és possible que el sector hoteler acabi rebent ajudes per part del govern, mentre que el propietari d’un habitatge de lloguer haurà de buscar vies alternatives d’ingressos i molt probablement opti per assegurar-se una rendibilitat moderada i no dependre de l’arribada sobtada de turistes ” .

Les autonomies que més patiran les conseqüències de la covid-19 seran Balears, el País Valencià, les Canàries i la Regió de Múrcia, territoris en els quals els estrangers van acaparar del 21% al 28% de les compravendes en el tercer trimestre del 2019. Així mateix , es tracta de les regions en que el sector del lloguer de vacances podria registrar els descensos més acusats per tractar-se d’enclavaments amb un turisme estranger molt consolidat i una proporció més reduïda de segones residències d’espanyols.

Info de Pisos.com